Јелена је недавно расплакала у емисији присетивши се баке која је чувала и преузела бригу о њој када је певачица имала само 3 месеца, те да је мајка посећивала када је имала времена.

- Бака ми много недостаје, она ме је од три месеца подигла, нисам живела са својим родитељима, од петнаесте године сам се преселила у Београд. Тешко ми је да причам о њој, била ми је све. Када је она умрла, онда је и у мени некако нестало све. И то је тај период, неке две године, где сам пустила да одболујем, иако никада не можемо неке драге људе да преболимо, али покушавам сваки дан, чувам је у лепом сећању, направила је од мене човека, ко зна шта би било са мном, била је једина у мом животу. Наравно, били су мама и тата ту, али је мајка била много млада, путовала у то време, ја јој не замерам, рекла је певачица, те истакла да је то оставило велики траг на њу.

- Ја сам увек била раме за плакање, па ме је тај тежак живот и детињство научило да препознам када је нешто добро, а када лоше и имам то у себи. Слаба сам на малу децу, јер сам ја тако одрастала и тако ме је бака учила. Увек препознам ту неку напуштену тужну децу, увек помогнем, жао ми је, јер донекле видим себе. Мала ја која је имала доста лоших тренутака у животу, као и лепих са баком, али сам имала и доста трауматичних искустава, као и сви што имамо и држимо их у себи, започела је Јелена.

Фото: АТА имагес

 

 

Она је сада говорила о својим болним тренуцима из детињства.

- Па најболнији тренутак у животу ми је то што ми је јако недостајала мајка. Ја сам имала срећу што ме је одгајила једна дивна жена, она је у ствари моја мајка. Каже мени моја Гордана: " Па ја сам твоја мајка", ја кажем да знам, али три месеца није мало, као беба сам дошла да живим са мојом баком. Тешко ми је било прихватање мојих родитеља, нико ме није разумео, чини ми се да ме ни дан данас не разумеју по питању свега. Вероватно сам се зато мало и повукла, имам неки свој свет, тешке су то ствари, истакла је певачица, па додала:

- Недостајала ми је мајка, као и отац, доста су путовали, радили, градили своје каријере, направили своје нове породице. Најтеже ми је падало то, иако је бака надоместила празнину, али је било тренутака: "Погледај у авион, ено је мама горе, путује, сад ће да ти баци као бомбоне". Нисам је виђала по неколико месеци, долазила је и посећивала ме кад год је имала времена. Била је део мог живота, али не толико колико ми је недостајала. Кад су празници, рођендани, приредбе, и ово не причам јер жалим себе, ја сам изграђена личност, неке ствари сам опростила, али су ми фалили, као што ми и данас неке ствари фале. Не пружамо сви љубав на исти начин, али кад будем мајка, ако Бог да, бићу нешто најбоље за своје дете, истакла је она.

Фото: АТА имагес

 

 

Јелена је открила да није признала родитељима да су јој недостајали.

- Не, родитељи то не могу да разумеју, то ти је оно: "Оставио сам те код свог родитеља и ти си ту сигурна, шта ти је фалило, имала си све". Сад су то неке дубље ствари које ја сада када бих изнела, не би било баш добро, не би се добро завршило. Било је ту дана када ми је требала заштита, а под тим мислим да нисам била сигурна... не бих даље да прилам, иако сада знам шта сам требала да урадим, али као дете нисам имала коме да се обратим. Имала сам страх да ако кажем за ту особу да ми је нешто урадила, да... имала сам ситуације као мала које нису биле нимало добре, рекла је она, те истакла да деца која доживљавају било какава малтретирања се одмах обрате школском психологу, да разговарају с особама којој верују.

Јелена је истакла да јој је бака била највећи заштитник, те открила шта ће јој посветити.

Фото: АТА имагес

 

 

- Ја сам и даље несхваћена, а то кад кажеш родитељу, он не верује, не жели једноставно, мисли: "Оставио сам те ту" и потисне то. Она жели да каже да је било све перфектно, као и сваки родитељ, као и ти да оставиш своје дете, знаш да је у сигурним рукама, а донекле... Не говорим за баку, и онда је ту било доста суза, страха, бежања, рекла је, па открила да су њени другари из школе били сурови према њој.

- Била сам мала, бака ме је увек штитила, она дође и сачека ме. Школа је била удаљена четири километра, ишла сам пешке, тада није било бусева, тек смо негде у осмом раазреду добили бус. Ја сам живела на селу, рођена сам у Београду, али игром случајева сам одведена. Доста се пешачило и та старија деца су ме задиркивила као "бакино унуче", било је ту свега. Осећала сам се одбачено, а како и не, шта је тада једна жена са 50 година да могла да ми помогне, учинила је све што је мога, али је била немоћна као жена. Ту није било мушке руке да ти помогне, бака ме бранила од свега, истакла је певачица, па додала:

- Пролази ме, сада ћу почети да снимам песме, а биће једна посвећена и мојој баки. Доста је ту било туге, ја сам опростила.

Она је признала да јој недостаје очинска фигура, познатог композитора Радета Вучковића.

- Ја бих волела да више времена проводим са татом, али никада се није нашло времена за мене, увек сам морала да се борим сама, то чиним и даље. Ако бих тражила помоћ некоме, опет бих морала да се изборим сама. Фали ми много да неко више да буде тата, да ме више разуме, али то не постоји. Ми смо најсличнији, волим га највише на свету, мало је тежак, а ја сам наследила ту тежину на њега, гени су чудо, небитно што сам одрастала ван свега тога, ван неког његовог живота. Сад видим себе у њему, али он не може да разуме неке ствари, мушко је, рекла је она, па открила да је нашла свој мир.

- Нашла сам породицу, свој неки мир, могу да упоредим, то што сам некада имала са баком, она ми је била све, сада имам некога где осећам опет лепу енергију. Мислим да сам ушушкана сада, причала је о свом мужу Александру, па се осврнула на тренутак када је последњи пут заплакала.

- Скоро, била је годишњица моје баке. Често заплачем, гледам њену слику, и ето, причам с њом, као ту је негде, енергија... Почеле су да ми се дешавају неке лепе ствари, биће добро. Ето, сад сам заплакала, за њом једино могу да заплачем. Можда ја делујем хладно, али ја не знам са људима, не знам да комуницирам и да се отворим. Када неког заволим и постане ми пријатељ, могу, али новинарима, медијима, пријатељима делујем надобудно, мисле да сам пуна себе, нисам, ја сам оно шта изазову у мени, истакла је она за "Гранд". 

БОНУС ВИДЕО: