Француски глумац, редатељ и предузетник Ален Делон један је од највећих секс-симбола 60-их и 70-их година прошлога века што се филмске индустрије тиче, а овај велики заводник недавно је прославио 86. рођендан.

Делон је рођен у богатом предграђу Париза, а његови родитељи растали су се када су му биле четири године. Након њихове раставе живео је у удомитељској породици, али након што су његови посвојитељи преминули, отац и мајка су наставили да се брину о њему. Обоје су се касније поново венчали, па тако Ален има полусестру и два полубрата.

Пријавио се у француску војску када је имао 17 година, а након првог рата у Индокини вратио се у Француску те је отпуштен из морнарице. Како није имао новца бавио се разним пословимао - био је конобар и секретар али се на крају отиснуо случајно у глуму. За то је "крива" његова пријатељица, глумица Брижит Убер, с којом је отишао једном приликом на филмски фестивал у Кану.

Ловац на таленте га је приметио па га је наговорио да потпишу уговор, а због свега тога је Ален почео да учи и енглески. Прославио се већ с првим филмовима, а након што је приказана комедија "Њомен аре њеак", запазило га је и америчко тржиште. Није требало дуго да дође до Холивуда где је брзо постао светски хит. Жене широм света уздисале су за њим, а маркантни глумац се није бунио због пажње коју је добијао.

На врхунцу каријере, док је снимао филм "La Piscine", Делонов пријатељ и телохранитељ Стеван Марковић је пронађен мртав, а утврђено је да је убијен. Полицију је истрага довела до тога да су открили бројне оргије на којима је учествовао са Делоном. На тим журкама био је и каснији француски председник и премијер Жорж Помпиду, а на крају је све довело до шефа мафије Франсоа Маркантонија, који је уједно био и Делонов пријатељ.

https://pin.it/5qsEKhp

Ален Делон водио је буран приватни живот, који није скривао од јавности. С колегиницом глумицом Роми Шнајдер верио се 1958. године након што су се спетљали током снимања заједничког филма "Christine". Током везе је имао аферу с немачком глумицом и певачицом Нико, која је 1962. године родила њиховог сина. Делон никада није признао свог сина, којег су касније подигли његови родитељи, а Кристијан Аарон Булоње га је 2019. тужио те је тражио да се докаже како му је Делон отац. Због целе афере раскинуо је веридбу па се 1964. године венчао с глумицом Натали Бартелеми.

Натали је њиховог сина Ентонија Делона родила месец дана након венчања, али три године касније ипак су предали папире за развод. Наставили су заједно да живе неко време, а касније се сазнало и за његову аферу с Далидом, француском глумицом и певачицом. Пар је био у пријатељским односима од 1955. године, а једно су време били и суседи у центру Париза.

Глумицу Мирел Дарк упознао је 1968. године и одмах су се заљубили, а остали су заједно све до 1982. године. Имао је аферу с Ен Парилуд, а касније се заљубио у шведску манекенку Росали ван Бримен. Росали и Ален су заједно добили двоје деце, али разишли су се 2001. године. Француски медији годинама тврде како је Делон љубио још бројне славне даме, али неке од тих афера никада није признао јавности, нити је говорио о њима.

Пре две године доживео је мождани удар, али се успешно опоравио. Иако више не глуми, бројне његове обожаватељке слажу се да и близу девете деценије живота изгледа сјајно.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".