Данас се сви диве њеним улогама у филмовима као што су нпр. "Алжир", "Мој омиљени шпијун", као и контроверзној улози када се Ламарова обнажила за филм "Екстаза" и оглумила сцене оргазма.

Глумица и изумитељка Хеди Ламар рођена је 9. новембра 1914. године у Бечу пуног имена Хедвиг Ева Марија Кислерс, од оца банкара и мајке пијанисткиње. 

Фото: Профимедиа

 

Она је имала и бурни љубавни живот који је, иако је желела, није у потпуности успевала да сакрије од шире публике. 

Са двадесет година Хеди се удала за бечког индустријалца Фрица Мандала који је био веома строг према њој. У његовој кући она је била само "украс", доста ствари јој је бранио као што су дружења са пријатељима и контакт са породицом. Терао је да се дружи са Адолфом Хитлером, који је мрезео Јевреје, али је са њом комуницирао, претопоставља се због лепоте. 

- Он је био монарх у свом свету - и у браку. Ја сам у кући живела као гост. Била сам лутка, ствар, уметничко дело које се мора чувати - рекла је после глумица.

Након четири године таквог живота она је успела да се избори за слободу и уз помоћ собарице успела да побегне и оде из тог дома.
Наставила је пут своје каријере и снимања филмова. Одлази у Холивуд и тамо упознаје свог другог супруга сценаристу Генеа Маркеја, за кога се удала 1939. године након неколико недеља везе. Током брака са њим усвојила је дечака Џејмса. Међутим, њихов однос није могао да опстане због превеликих разлика у мишљењима, па су се након две године растали, пошто је сценариста био превише љубоморан, те није могао да поднесе успех и лепоту Хеди. 

Фото: Профимедиа

 

Две године после развода она се удала за британског глумца Џона Лодера и са њим добила ћерку Дениш и сина Тонија. Међутим, за време друге трудноће онда се развела од Џона јер он, како је говорила, није марио за њене тегобе и проблеме и да је чак некад током њихових разговора спавао. 

Након овог брака удаје се за Швајцарца Тедија Стофеа, који је био власник ноћног клуба "Ла Перла" у Акапулку. Тада је глумица одлучила да почне "нови живот" па је услед своје идеје распродала своје покућство у Холивуду, све до последње ситнице. 

Ни овај брак јој није успео па се удала још два пута за нафтног могула и на крају, за сопственог адвоката који јој је водио бракоразводне парнице.
Из свих ових бракова изашла је за непуне две деценије, од чега је само пети, са могулом Хауардом Лијем, трајао седам година.

Ни у једном браку није пронашла своју партнерску срећу, али су јој они донели троје деце који су како је истакла били њено највеће благо. 

- Нажалост, никада нисам била мудра. Здравље сам узимала здраво за готово. Љубав сам захтевала, можда превише и пречесто – признала је својевремено.


 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".