У пролеће 2022. године, Брус Вилис је саопштио да завршава своју глумачку каријеру због деменције, а већ у септембру исте године постало је очигледно да звезда "Дие Хард" не може да функционише без туђе помоћи чак ни у свакодневним активностима.

Фото: Профимедиа

 

 

Његова супруга Ема Хеминг му помаже да се креће по кући, да силази са другог спрата на први, а запослени медицински радник вози глумца до аутомобила и доводи га код лекара.

Нажалост, болест за коју још увек није пронађен лек брзо напредује, а наде породице да ће научници успети да развију лек који ће бити чудо за ову звезду сваким даном нестају.

Брусу Вилису је већ дијагностиковано озбиљно оштећења слуха, његов говор постаје све несувислији, али најстрашније од свега је амнезија. Глумац брзо заборавља лица старије деце и бивше супруге Деми Мур, стално их морају подсећати ко су у његовом животу. То изазива очај његове породице.

Фото: Профимедиа

 

 

Његова супруга балансира на ивици депресије, а само брига о двоје деце спречава је да падне у тотално очајање.

- Морам улагати огроман напор сваки дан како бих живела најбољи живот који могу. То радим за себе, за нашу децу и за Бруса, који не би желео да живим на другачији начин - рекла је она новинарима.

- Имам тренутке туге сваки дан, мој живот је испуњен тугом - испричала је Емма новинарима. Како би пружила ефикаснију подршку мужу с којим је од 2009. године, Емма је прошла обуку за негу особа са дијагностикованом деменцијом и труди се да буде права подршка свом супругу.

 

 

 

- Плашим се тренутка кад будем схватила да је дошао крај.

Прогнозе лекара су јако лоше. Могуће је да ће до краја године Брусов организам ослабити толико да неће моћи устајати из кревета. Свест све више губи.

БОНУС ВИДЕО: