U proleće 2022. godine, Brus Vilis je saopštio da završava svoju glumačku karijeru zbog demencije, a već u septembru iste godine postalo je očigledno da zvezda "Die Hard" ne može da funkcioniše bez tuđe pomoći čak ni u svakodnevnim aktivnostima.

Foto: Profimedia

 

 

NJegova supruga Ema Heming mu pomaže da se kreće po kući, da silazi sa drugog sprata na prvi, a zaposleni medicinski radnik vozi glumca do automobila i dovodi ga kod lekara.

Nažalost, bolest za koju još uvek nije pronađen lek brzo napreduje, a nade porodice da će naučnici uspeti da razviju lek koji će biti čudo za ovu zvezdu svakim danom nestaju.

Brusu Vilisu je već dijagnostikovano ozbiljno oštećenja sluha, njegov govor postaje sve nesuvisliji, ali najstrašnije od svega je amnezija. Glumac brzo zaboravlja lica starije dece i bivše supruge Demi Mur, stalno ih moraju podsećati ko su u njegovom životu. To izaziva očaj njegove porodice.

Foto: Profimedia

 

 

NJegova supruga balansira na ivici depresije, a samo briga o dvoje dece sprečava je da padne u totalno očajanje.

- Moram ulagati ogroman napor svaki dan kako bih živela najbolji život koji mogu. To radim za sebe, za našu decu i za Brusa, koji ne bi želeo da živim na drugačiji način - rekla je ona novinarima.

- Imam trenutke tuge svaki dan, moj život je ispunjen tugom - ispričala je Emma novinarima. Kako bi pružila efikasniju podršku mužu s kojim je od 2009. godine, Emma je prošla obuku za negu osoba sa dijagnostikovanom demencijom i trudi se da bude prava podrška svom suprugu.

 

 

 

- Plašim se trenutka kad budem shvatila da je došao kraj.

Prognoze lekara su jako loše. Moguće je da će do kraja godine Brusov organizam oslabiti toliko da neće moći ustajati iz kreveta. Svest sve više gubi.

BONUS VIDEO: