Један од тих начина је да прихватим изглед без шминке, баш као што је то учинила на Недељи моде у Паризу. Ова 56-годишња звезда први пут је стигла на шоу на писти Тхе Ров 27. септембра без шминке и следећег дана након исте рутине лепоте у Исабел Марант.

Носећи дизајнерски изглед, изгледала је срећнија него икад док је наставила свој провод без шминке на ревији Вивијен Вествуд и ревији Викторије Бекам на писти 30. септембра. „

Авантура у Паризу са свежим очима…” Андерсон је написала на свом Инстаграму истог дана, дели фотографије из свог времена на Недељи моде у Паризу. "Постоји лепота у самоприхватању, несавршености и љубави."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by i-D (@i_d)

Многи људи су били срећни што виде нову страну Андерсона, укључујући Џејмија Лија Кертиса који је изјавио да је "револуција природне лепоте" је почело.

Док су се неки сложили са Кертисом, други су истакли друштвене притиске и стандарде лепоте са којима се суочавају многе жене, посебно у годинама.

FOTO: Profimedia

 

Андерсон је, са своје стране, раније поделила зашто је одлучила да се бави опуштенијим изгледом. Она је Елле у августу рекла да је на почетку своје каријере „само пристајала на оно што су ми људи говорили шта да радим“ са њеним изгледом.

Али након што је њен шминкер, Алексис Вогел, умрла од рака дојке, Андерсонова је одлучила да остави свој потпис, пин-уп изглед иза себе.

„Била је најбоља. И од тада сам једноставно осећала да ми је без Алексис боље да се не шминкам”, рекла је она за магазин, додајући да је тај потез био „ослобађајући, забаван и помало бунтован. Зато што сам приметио да су сви ови људи правили велике шминке, и баш је као да идем против принципа и радим супротно од онога што сви раде.”

FOTO: Profimedia

 

Поред тога, у интервјуу за иД, који је поделила на свом Инстаграму 2. октобра, бивша звезда „Баиватцх” открила је да је њена највећа тајна лепоте ових дана: „Не ради ништа”.

„Пробуди се, шта год да се дешава само се дешава. Све је у самоприхватању. Ово је поглавље мог живота које сада покушавам да прихватим“, рекла је она, пре него што је поделила своју нову мантру. „Па, понекад је то изазовно, и само мораш да схватиш да си довољно добар и да си леп. Волим да кажем реч живот уместо старења, јурњава младост је једноставно узалудна.”

Андерсон је додала да је све у томе да изађе кроз врата као сама: „Осећам се као олакшање, само терет са мојих рамена – и заправо ми се то више свиђа. Сада се облачим за себе, не за све остале.”

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".