Срђан Кољевић, редитељ, сценариста и професор преминуо је у 56. години живота.

Бројне колеге неутешне су због великог губитка, а међу њима огласила се глумица Мирјана Карановић која се потресним речима опростила од Срђана.

 

 

- Хвала ти! Живећеш заувек у нашим душама, нашим мислима, у својим делима. Оставио си траг у нама и то никад неце престати. Волим те - написала је глумица.

Подсетимо,  Срђан Кољевић је био филмски сценариста, редитељ и ванредни професор на Катедри за драматургију Факултета Драмских Уметности у Београду.

У јануара се писало да се годинама бори са раком дебелог црева, који је метастазирао и на јетру, и требало је да иде на трансплатацију јетре у Турску, за шта су се скупљала додатна средства.

Срђан Кољевић је био филмски сценариста, редитељ и ванредни професор на Катедри за драматургију Факултета Драмских Уметности у Београду. Један је од најактивнијих и најнаграђиванијих сценариста у Србији и региону и вишеструки добитник свих националних признања за стваралаштво у области филмског сценарија. 

Био је ко-сценариста у филмовима: "Небеска удица", "Стршљен", "Убиство с предумишљајем", "Клопка", а писао је сценарија за остварења: “Наташа”, “Кругови”, “Жена са сломљеним носем”, “Бранио сам Младу Босну".

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".