Тренутно снима филм са прослављеним редитељем Лорданом Зафрановићем који ће говорити о козарачкој деци у нацистичком логору Јасеновац.

Глумица која у овом фллму игра логорашицу тврди да јој је ово можда најтежи филм који је икада снимала у каријери због потресне тематике коју обрађује.

- Ово ми је најтежи филм, јер никако себе не могу да убедим да то стварно није логор. Ту 300 статиста и стотину деце има и сви су јадни и бедни. Сиротиња којој су тада хтели и живот да узму. То ме толико потреса. У кадру нас је на десетине и стотине, стално у сваком тренутку. Кад ударају громови и кад су провале облака ми смо исто на сету као и кад пржи сунце. Немате где да се склоните. Али лакше ми је да поднесем те физичке тешкоће, а много теже сећење на тај трагични период историје - рекла је глумица.

Фото: АТА имагес

 

 

А пре две недеље умало није дошло до озбиљних полседица по филмску екипу када је у шатор где су били смештени ударио гром.

- Претпрошлог петка је гром ударио у шатор где смо били, али шатор је имао неке гуме које су то примиле. Ми који смо се држали за металне шипке осетили смо струју. Ту је био шатор за камере и ту су били све млади људи. Како су видели да нас гром није опалио и нисмо преминули, они су почели да певају и ја сам била пресрећна. Певали су оне лаке песме, рецимо ону "Поломићу чаше од кристала." Много је занимљиво, али је јако тешко и психички и физички, рекла је Ева Рас у емисији "Пулс Србије".

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".