Мира Бањац је свог сина Бранислава Јовановић родила годину дана после стицања дипломе, 1951. године, али брак са његовим оцем није потрајао, о чему је једном приликом рекла:

‒ Често у животу очекујемо једно, а догоди се нешто друго. Андреј Јовановић, инжењер по струци, био је моја велика љубав. Удала сам се за њега кад сам имала 24 године. Обоје смо с радошћу чекали Бранино рођење и то је убрзо било једино што нас је спајало.

Фото: Н. Фифић

 

 

-Схватили смо да нисмо једно за друго, да се потпуно разликујемо, да смо другачији. Није било ружних сцена, пребацивања и мучења. Раздор и одсуство блискости лебдео је у ваздуху. Због неслагања нарави, различитих циљева, изабрали смо најбоље решење – развод. Разишли смо се кад је Брана имао пет година, тако да развод није био трауматичан за дете.

Бивши супружници остали су у пријатељским односима све до Андрејове смрти

‒ Никада се више нисам удала, а Брана је био и остао мој вољени и обожавани син, моја највећа љубав ‒ изјавила је легендарна глумица.

‒ У моменту развода Брана је био сувише мали да би добио „другог оца“, а касније, кад је порастао, „други отац“ му више није ни био потребан.

Никада више није јавно представила ниједног свог партнера и на ту тему кратко је поручила:

‒ Није ми недостајало поштовање мушкараца. Мене су моји људи волели.

Фото: В. Данилов

 

 

Бранислав Брана Јовановић, у младости државни првак у дизању тегова, радни век провео је као сниматељ на телевизији, а данас је у пензији.

Брана је и ловац, хоби му је израда намештаја, па је Мири направио библиотеку и црвену кухињу. После развода од супруге наставио је да живи са мајком у породичном стану у Новом Саду.

‒ Не да Бог све. У животу постоји равнотежа, али, нажалост, ту равнотежу добијете касније. Ваља се распоредити: колико дајете професији, а колико животу. Остала сам ускраћена за унуче, али то је таква судбина. Заиста бих дала целу моју каријеру за то једно дете, али није се дало ‒ искрено је признала пре неколико година, преноси "Хелло".

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".