Пун месец је тренутак када он достигне своју највишу тачку насупрот Сунцу. Тада га видимо најјасније и најсветлије а он открива највећу количину енергије. Овакве промене у великој мери утичу на осетљиве знаке зодијака.

Супермесец долази 3. јула и назива се још и Јеленов месец. Овај период сматра се врло нестабилним и препуним емоцијама, морате се спремити на то.

Фото: Профимедиа

 

 

Када је пун месец у најближој тачки земљи, овај феномен се назива супермесец. Може се десити три или четири пута годишње, тако да се овај догађај сматра прилично ретким.

Овај пун месец је добио име по индијанским племенима, јер у том периоду код мужјака јелена расту нови рогови. У Европи се овај Месец звао и Сено, а друге културе су га звале чак и Вук. Међутим, асоцијација на рогате животиње се више укоренила и постала традиционална широм света. У овој фази може попримити и жуте или ружичасте нијансе. Ово се дефинитивно не сме пропустити.

Може утицати на мисаоне процесе, у овом периоду је могуће да ћете преиспитивати нека своја уверења и да ћете размишљати о неким важним стварима. Само не доносите битне промене.

Период Супермесеца изазива и налет енергије. Није узалуд што управо у време пуног месеца животиње и људи постају активнији. Ово може утицати на ваше стање, па будите спремни на негативне емоције.

Фото: Профимедиа

 

 

У време Јеленовог Месеца, сателит ће бити у Јарцу. Земљани знак зодијака је пун амбиција и циљева, па боље размислите и о својим достигнућима.

Током Супермесеца, мир и стабилност ће морати да буду заборављени. Због снажног утицаја овог небеског тела може се појавити анксиозност и нервоза. То може доводи до напетости, а потенционално и до сукоба. Зато боље покушајте да контролишете своју анксиозност.

Нажалост, Супермесец није ограничен само на анксиозност. Често може изазвати несаницу, па чак и главобољу. Нестабилно емотивно и физичко стање лако изазива раздражљивост. Дакле важно је преживети овај кратак период, а онда ће ствари сигурно постати лакше.

Као што смо већ напоменули, период Деер Моон је пун брига. Нервоза, стална напетост и сумња у себе могу у великој мери утицати на вас. Боље је одложити све пословне састанке и друге одговорне догађаје. У најгорем случају ствари могу кренути наопако и довести до лоших последица.

Фото: Профимедиа

 

 

Због блокаде, сваки подухват може пропасти, па покушајте да не експериментишете и не доносите пренагљене одлуке. Време Супермесеца је најбоље провести у стабилности и познатом окружењу. Ово ће допринети вашој смирености и удобности.

Може добро да утиче и на вашу креативност. Ово је савршено време да анализирате сопствене жеље и циљеве. Пун месец ће вам помоћи да зароните и опустите се. Наравно, само ако прво отпустите сву анксиозност и концентришете се на позитивне ствари.

Добра је прилика да проведете време са породицом и пријатељима. Само за то вам је потребно поверење да се у том случају ваш разговор неће завршити свађом. У временима високог емоционалног стреса, пријатељи вам могу помоћи да се носите са тим и дају вам самопоуздање. Главна ствар је пронаћи праве саговорнике.

3. јул 2023. обећава да ће бити прилично тежак дан ако неправилно расподелите енергију. Боље је оставити све и посветити време себи. Добро размислите пре него што било шта урадите и онда дефинитивно нећете бити у опасности.

БОНУС ВИДЕО: