Месец, планета која се најбрже креће, сутра (28. јун) ће променити знак и ући у водену Шкорпију где се баш најбоље не осећа.

Месец у Шкорпији је у знаку свог пада, тамно место где емоције могу бити помешане и страхови наглашенији, стрепња, страх за ближње, страх од будућности, болести или могућих непредвиђених, лоших ситуација.

Фото: Профимедиа

 

 

Поента овог аспекта је да из себе, из најтамнијих и најскривенијих делова можемо на површину да извучемо све оно сто нас плаши, да објаснимо себи, јер Меркур у Раку сада може јако добро да прође кроз емоције и да пронађе то место блокаде, да рационализује сада тај страх који није никада превазиђен.

Тајне и трансформација

Месец у Шкорпији наглашава наше страсти, тајне, и трансформацију. Може нас натерати да дубље истражујемо наше емоције и да будемо отворенији за исцељење и трансформацију. Овај положај Месеца такође може продубити нашу интуицију и сензитивност, чинећи нас способним да осетимо суптилне вибрације и енергије око нас.

Ипак, Месец у Шкорпији може донети и изазове. Овај положај може ојачати осећај љубоморе, посесивности и осветољубивости. Може се јавити и претерана емотивна реактивност и потреба за контролом. Важно је научити како каналисати ову интензивну енергију на конструктиван начин и пронаћи баланс између страсти и емотивне стабилности.

Суочавање са страховима

У астрологији, Месец представља наше емоционалне потребе, инстинкте и реакције. Када се налази у Шкорпији, ове карактеристике добијају дубљу и интензивнију димензију. Овај период може бити повољан за дубинско истраживање наших унутрашњих процеса, суочавање са својим страховима и трансформацију наших емоционалних обрасаца.

Фото: Профимедиа

 

 

Рад на себи, на својим емоцијама био би сада најбољи избор, јер сада можемо да дођемо до свега онога сто нас кочи, блокира, да истински будемо срећни.

Овај утицај највише ће осетити водени знаци (Рак, Шкорпија и Рибе), али и сви они који имају Месец или Меркур и воденим знацима Зодијака.

БОНУС ВИДЕО: