Јабуково сирће је познато као чудесни напитак за мршављење и решавање неких здравствених проблема.

А шта се догађа ако га месец дана конзумирате чим се пробудите, описала је Гитика Сацхдев, новинарка из Индије која ради на хеалтхсхотс.цом.

- Можда звучи смешно, али ја сам неко ко може да се угоји чак и од ваздуха који удишем. Да, имам тенденцију да нагомилам вишак килограма и управо зато покушавам да учиним све да своју тежину држим под контролом. Имала сам дуг разговор са својом најбољом пријатељицом прошлог месеца и она ми је предложила да пробам јабуково сирће због његових здравствених предности, укључујући губитак тежине. Нисам била превише сигурна да ми је то потребно у животу, али сам одлучила да покушам.

Фото: Профимедиа

 

 

- Тако је, уз здраву исхрану и интензивну рутину вежбања, јабуково сирће постало део мог живота. Пила сам га предано сваки дан. Мислим да је то једна од мојих најбољих одлука. Осим што ми је помогао да смршам, урадио је много више од тога, додала је она.

Каже, пажљиво је истраживала које би јабуково сирће било најбоље, од ког произвођача…

На крају је одлучила да купи оно најсличније домаћем.

- То значи да првобитна култура бактерија, која је била потребна за прављење сирћета, није филтрирана у процесу производње. Укратко, хранљиве материје и бактерије нису дестиловане након што је сирће завршено. Такво сирће ћете препознати по смеђим честицама таложеним на дну боце. Прочитала сам да ова варијанта јабуковог сирћета помаже у мршављењу, да је добра за здравље срца, управљање холестеролом и ниво шећера у крви, присетила се она.

Фото: Профимедиа

 

 

"Мој 30-дневни ритуал са јабуковим сирћетом"

- После провере са својим доктором, почела сам да га пијем. Првог дана сам одлучила да одем на целодневно чишћење. Додала сам две кашичице јабуковог сирћета у литар воде и пила сваких неколико сати. Можда вам се у почетку неће допасти укус, али се временом навикнете. Први дан није био лош, иако сам свако мало трчала до тоалета, рекла је она.

- Следећег јутра сам почела са кашичицом јабуковог сирћета и пола кашичице меда, уз шољу топле воде. Пратила сам ову праксу сваки дан месец дана, рекла је Гитика и навела све промене које је приметила на свом телу:

- Стално сам се осећала надуто, али након што сам испробала ову методу, осећала сам се много лакше и активније. Моја кожа се много побољшала! Пошто имам масну кожу, стално сам у опасности од избијања акни, али моје лице је видно чисто овог месеца!

- Осетила сам велику разлику у варењу, а апетит ми се смањио. Осећам да се моја глад сада може лако контролисати.

- Ниво холестерола ми је стабилан, иако сам јела брзу храну средином месеца (више пута).

- Иако моја тежина није драстично смањена, осећам се много лакше и здравије!

- Дакле, даме, јабуково сирће заиста оправдава своју популарност. Иако нисам добила фигуру из снова, данас сам много здравија. Корак ближе свом циљу, рекла бих, закључила је она, а преноси 24сата.хр.

БОНУС ВИДЕО: