Вечера допуњава ваше залихе, што ће вам дати енергију за следеће јутро, како бисте се лакше пробудили и припремили за дан.

Осим тога, храна подстиче синтезу протеина у мишићима, што помаже у регенерацији тела која се одвија током ноћи. Све ово ћете добити ако изаберете хранљив оброк, пун витамина и протеина.

Несаница

Ако имате проблеме са сном, било би добро да уведете промену у исхрани: немојте јести ништа више од два сата пре спавања. И овде ће вам добро доцћи да поједете нешто хранљиво као последњи оброк у дану, што цће вас заситити до ноћног одмора.

Фото: Профимедиа

 

 

Пробавни систем ће имати довољно времена да обави своје послове, тело ће моћи да се опусти, што значи да ћете бити мирни када одете у кревет. Ако је проблем био у томе што сте јели недуго пре одласка у кревет, онда ћете се сигурно решити несанице.

Боља контрола глукозе у крви

Ово је корисна информација посебно за оне који имају одређене здравствене проблеме и треба да прате ниво глукозе у крви. У ту групу спадају и дијабетичари. Оброк пре спавања може да обезбеди бољу контролу глукозе у крви чак и ноћу док спавате. Ни у овом случају слаткиши нису најбољи избор.

Дебљина

Најочигледнији разлог зашто многи људи избегавају да једу у одређено време је гојазност. Шта се дешава са истим намирницама које користите током дана, а онда наводно увече неким чудом промене своју функцију? Ништа заправо.

Фото: АТА имагес/Профимедиа

 

 

Када би увече јели нешто здраво и лагано, то уопште не би био проблем. Проблем настаје јер увече посежемо за слаткишима и сланим нездравим грицкалицама, које једемо више него што је добро. Поготово ако то радите поред телевизора, нећете пратити количину и пре него што то схватите, кесица грицкалица или тањир колачића ће нестати, пише Метрополитан.

Конзумирање хранљиве и здраве вечере (чак и ако је после 19 сати ) биће много боље од тона грицкалица.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".