Сода бикарбона решиће многе муке које имате. Жена је пила свако јутро чашу воде са пола кашичице соде бикарбоне, те остала затечена резултатима.

Њен организам се препородио, а ово су неки од разлога због чега је то тако:

Природни антацид

Један од главних разлога популарности овог природног састојка јесу антацидна својства која има. Вода и сода бикарбона неутралишу желудачну киселину и тиме помажу у суочавању са рефлуксом или жгаравицом. Сода размућена у води смањује запаљење и формирање гаса, што брзо ублажава стање, на пример у случају пробавних сметњи.

Фото: Профимедиа

 

 

Алкализује тело

Наша храна углавном производи киселине, док кисело окружење у телу доприноси развоју разних болести. Киселост тела носи велики ризик од остеопорозе, артритиса, па чак и рака. Сода идеално неутралише киселине у телу и има алкализујући ефекат.

Како не бисте претерали у алкализовању тела, соду бикарбону пијте у минималним количинама или по 1 кашичицу размућену у чаши воде, али само недељу дана узастопног конзумирања.

Антисептик

Овај напитак може да се користи у борби против различитих вируса и бактерија које узрокују болести. Сода бикарбона лечи упалу грла, те упалу усне дупље. Поступак је једноставан: исперите грло содом бикарбоном размућеном у чаши воде.

Повећава физичку издржљивост

Млечна киселина која се ослобађа у нашем телу током физичке активности, може да се акумулира у мишићима и зглобовима, што доводи до осећаја умора. Ако хоћете да повећате физичку издржљивост попијте соду бикарбону свако јутро. Она ће вам дати преко потребну енергију, а при томе ће благотворно да опусти мишиће.

Регулише ниво холестерола

Вода са содом бикарбоном има ту моћ да крв очисти од лошег холестерола. Међутим, особе које пате од хипертензије не би смеле да пију соду бикарбону због великог нивоа натријума.

Фото: Профимедиа

 

 

Како се пије сода бикарбона?

Ако лечите неку од горе наведених болести, соду бикарбону пијте три пута дневно пре јела и то тако што ћете у чаши воде да размутите пола кашичице соде бикарбоне.

Ако лечите симптоме грипа, поступак је следећи:

Први дан: Пола кашичице соде бикарбоне размутите у чаши воде па пијте свака три сата. Укупно се пије 5 пута дневно.

Други дан: Иста доза, али само 3 пута дневно.

Трећи дан: Иста доза, два пута дневно, после ручка и после вечере.

Како стигнете до трећег дана, симптоми грипа ће потпуно нестати, преноси Стил.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".