На срећу ретроградном Меркуру увек дође крај, то важи и за ово пролеће 2023. Сваки хороскопски знак ће имати револуционарно просветљења када је у питању успостављање дуготрајног задовољства.

Углавном у сезони Бика приоритете дајемо хедонизму, удобности и стабилности, овог пута је било тешко стајати са обе ноге на земљи и осећати се сигурно. Са два помрачења заредом и ретроградним Меркуром, са сигурношћу се може рећи да је безбедност свих била угрожена.

Фото: Профимедиа

 

 

Док сте напорно радили да обезбедите доследне, дугорочне приходе, ретроградни Меркур је имао потпуно другачији план. Планета комуникација је од 21. априла одредила како изгледа сигурност за сваки хороскопски знак, изазивајући искључиво конфузију и неизвесност. Опуштање је теже нам недостаје познато, удобно и када све изгледа несигурно.

Ован

Вама је финансијска стабилност на уму последње три недеље, а како Меркур креће директно у Бику, коначно ћете добити одговоре које сте тражили о својим приходима и имовини. Желите много удобности на дуже стазе и доследности, а ретроградни Меркур вам је помогао да схватите како то да постигнете на нове начине. Како Меркур буде излазио из ретроградног стања, моћи ћете да доносите боље и информисаније одлуке о томе како да ефикасно обезбедите и одржавате своју егзистенцију на одређеном нивоу.

Бик

Имали сте хаотичан месец, али све се завршава 14. маја, коначно ћете добити неку преко потребно кристалисање својих жеља везаних за стабилност и удобност. Били сте приморани да размишлате о својим плановима, када сте ви у питању а и ваш имиџ, јер је Меркур пролазио кроз вашу кућу идентитета. Пошто Меркур поново иде директно, имате јасну слику о томе како желите да се представите свету.

Близанци

Меркур, ваш влада, коначно ће кренути директно 14. маја, чиме ће бити окончани многи интроспективни разговори које сте водили са собом. Имате брз ум, али пошто је Меркур ретроградан у знаку Бика од 21. априла, били сте без икакве журбе, били сте охрабрени да успорите неке од својих мисли и идеја. Међутим, сада када се Меркур вратио на прави пут, можете наставити са свим плановима или пројектима које сте морали да одложите.

Рак 

Вае окружење и пријатељи прошли су кроз очигледне промене последњих недеља, али како се Меркур усмери директно 14. маја, добићете мало јаснији преглед о томе са каквим типом људи желите д апроводите време. Иако је овај период можда подстакао неке тешке разговоре у вашим друштвеним круговима, сада можете да идете напред са јаснијим разумевањем шта вам је потребно од оних око вас да бисте се осећали безбедно и задовољно.

Лав 

Меркур креће директно кроз вашу 10. кућу овог месеца, конфузија коју сте осећали везано за професионалне подухвате почеће да нестаје. Иако су неки од ваших радних планова  морали да паузирају последњих недеља, Меркур ће вам коначно омогућити да наставите са неким од ових активности. Ефикасна комуникација са колегама или сарадницима сада би требало да буде лакша, па слободно поделите своје стратегије или идеје у каријери са онима око вас – сви ће вас пажљиво слушати.

Девица

Меркур ће се 14. маја поставити директно у вашу 9. кућу система веровања и погледа на свет, отклањајући сваку забуну. Ако нисте били сигурни где стојите, крај овог ретроградног Меркура требало би да вам пружи преко потребно разјашњавање. Сада је идеално време да наставите тамо где сте стали са студијама или плановима путовања који су вас интересовали. Свет је ваша острига, што се каже драге Девице, и сада када је ваш владар у директном положају, коначно можете да се бавите стварима које вас чине просветљеним, можете прекинути овај кратки застој.

Фото: Профимедиа

 

 

Вага

Меркур се усмерава да прође кроз вашу осму кућу, доводећи до краја ревизије прихода и сигурности које сте вршили током претходног периода. Ако сте имали кашњења по питању пореза, потписивању уговора или напредовању са великом куповином, ови проблеми би сада требало да се постепено повлаче. Провели сте последњих неколико недеља доводећи своје послове у ред, а сада ћете се осећати сигурније у вези са својом имовином.

Шкорпија

Меркур креће директно 14. маја, доносећи неочекивано кристалисање ваших романтичних веза и партнерства. Поново сте процењивали све везе око себе последње три недеље, а сада када се ретроградност завршава, боље ћете разумети које су ваше потребе у интеракцијама са другима. Ако је комуникација са другима била тешка, очекујте да ће се неки од неспоразума сада разрешити.

Стрелац

Како се ретроградни Меркур враћа у директно стање, потешкоће које сте имали у успостављању стабилне, удобне рутине ће почети да бледе. Стрелчеви, сада је време да почнете да примењујете неке од оних навика и ритуала којима је приоритет ваше благостање - верујте, сада ће то бити много лакше. Ваша способност да будете продуктивни и ефикасни сада ће се постепено побољшавати, па почните са листом обавеза након ретроградног Меркура.

Јарац

Када Меркур коначно буде кренуо директно, моћи ћете да приступите својим страственим пројектима из нове перспективе. Поново сте размишљали о томе како да пронађете задовољство претходне три недеље, али како Меркур мења правац, нећете се суочити са толико препрека када је у питању постављање приоритета уживања у вашем животу. Јарчеви, слободно наставите са свим хобијима, романсама или активностима које су биле на паузи или неизвесне. Време је да се потпуно препустите.

Водолија

Меркур ће 14. маја кренути директно кроз вашу четврту кућу дома и породице, доносећи изненадну јасноћу у ваше мисли и планове о вашем окружењу. Цените доследност у свом личном животу, а сада када Меркур више није ретроградан, биће вам лакше да се организујете у овој области. Било да се припремате за селидбу или водите важне разговоре са чланом породице или цимером, ствари ће постати много лакше.

Рибе

Како се Меркур креће директно, ваше тренутне идеје и перспективе ће бити лакше имплементирати и искомуницирати са онима око вас. Тихо гледате и ревидирате своје планове и мишљења од 21. априла, али сада када Меркур више није ретроградан, бићете спремнији да проговорите. Сада када се планета ума поново креће напред, ово је такође одличан тренутак да се бавите новим студијама или интересима о којима сте размишљали.

БОНУС ВИДЕО: