Међутим, један глумац није био у могућности да настави снимање и буде део филма "Јужни ветар убрзање".

Богдан Диклић због коронавируса је одустао од снимања другог дела филма.

Фото: Архива Новости

 

Славни глумац је у том биоскопском хиту требало да настави да глуми Лазара, оца Петра Мараша (Милош Биковић), али је спречен због  здравља.

- Други део филма снимали смо од краја августа прошле године до средине октобра, када је пандемија коронавируса била у јеку. По плану је Богдан, као и сви остали главни глумци из "Јужног ветра", требало да се појави у наставку. Због бриге да не угрозимо његово здравље, од тога се одустало - прича извор из продукције филма.

Фото: Танјуг

 

Саговорник каже да су Богдан и екипа филма, на челу с редитељем Милошем Аврамовићем, дуго већали да ли глумац сме да се излаже ризику.

- Богдан је 2009. године доживео инфаркт, а има још неке болести. Он спада у ризичну групу људи којима би, уколико би се заразио ковидом-19, здравље могло бити опасно угрожено. Због тога нисмо желели да ризикујемо да се зарази на сету... Док смо снимали, вакцине нису биле доступне и тиме би ризик био још већи. Он је после свега одлучио да ипак не снима други део, а ми смо се сложили с тим - каже извор и додаје да ће екипа Диклићу понудити да игра у "Јужном ветру 3":

- Целој екипи је жао што није могао да глуми, надамо се да ће се појавити у трећем делу филма - додаје извор.

(Информер)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".