Međutim, jedan glumac nije bio u mogućnosti da nastavi snimanje i bude deo filma "Južni vetar ubrzanje".

Bogdan Diklić zbog koronavirusa je odustao od snimanja drugog dela filma.

Foto: Arhiva Novosti

 

Slavni glumac je u tom bioskopskom hitu trebalo da nastavi da glumi Lazara, oca Petra Maraša (Miloš Biković), ali je sprečen zbog  zdravlja.

- Drugi deo filma snimali smo od kraja avgusta prošle godine do sredine oktobra, kada je pandemija koronavirusa bila u jeku. Po planu je Bogdan, kao i svi ostali glavni glumci iz "Južnog vetra", trebalo da se pojavi u nastavku. Zbog brige da ne ugrozimo njegovo zdravlje, od toga se odustalo - priča izvor iz produkcije filma.

Foto: Tanjug

 

Sagovornik kaže da su Bogdan i ekipa filma, na čelu s rediteljem Milošem Avramovićem, dugo većali da li glumac sme da se izlaže riziku.

- Bogdan je 2009. godine doživeo infarkt, a ima još neke bolesti. On spada u rizičnu grupu ljudi kojima bi, ukoliko bi se zarazio kovidom-19, zdravlje moglo biti opasno ugroženo. Zbog toga nismo želeli da rizikujemo da se zarazi na setu... Dok smo snimali, vakcine nisu bile dostupne i time bi rizik bio još veći. On je posle svega odlučio da ipak ne snima drugi deo, a mi smo se složili s tim - kaže izvor i dodaje da će ekipa Dikliću ponuditi da igra u "Južnom vetru 3":

- Celoj ekipi je žao što nije mogao da glumi, nadamo se da će se pojaviti u trećem delu filma - dodaje izvor.

(Informer)

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".