Пре него што су 1992. Слађа Делибашић и Ђоле Ђогани објавили први албум у Југославији и постали најпопуларнији денсери на овим просторима, неколико година су провели у Италији и тамо су врло успешно изводили плесне тачке по клубовима и дискотекама. Обишли су све веће градове у тој држави која је на њих оставила леп утисак, због чега су имену своје групе Ђогани додали и италијанску реч "фантастицо" (фантастично).

Фото: В. Данилов, Ата имагес

 

 

Али, поред лепих ствари које су тамо доживели за две године боравка, било је и оних непријатних, такорећи животно опасних.

- Ђоле и ја смо били у Италији кад сам се породила са Силвијом. Радили смо тај "Спектакл шоу"... Било нам је много тешко што смо имали такав програм, није имао ко да нам чува Силвију. Делили смо се тако да ја имам своје нумере које изводим док он у ауту чува њу, а касније ја изађем док Ђоле наступа. Баш смо тешко тај неки период поднели. Сећам се, од целе групе девојака, а било је нас седам, сваки криминалац који се појавио мене је пикирао. Од милионера до не знам ни ја кога. Тај неки лик, Франческо, заљубио се у мене и касније нам запалио ауто, ма свашта је било - казала је Делибашићева, па се потом детаљно присетила мучних тренутака.

- Ми смо стално морали да мењамо места, те Фиренца, Тоскана, то су такви типови да другачије не можеш него да се склањаш. Мени је у том тренутку Ђоле био највећа сигурност, ту је поред мене, он је мој муж. Оде он код њих, поприча, објасни да нисам у том фазону. Баш тад када су нам запалили ауто испао је проблем што ја нисам хтела да с њима идемо ни на вечеру. Сећам се да су Силвијина колица била у аутомобилу и да су изгорела. Ми смо били у хотелу када је то експлодирало, ја сам се препала. Изађемо, кад оно гори наш "ауди 80"! Ја сам била некако... Има пар девојака из групе које су се јако добро удале и сада су баш велике газдарице. Све оне су и данас у браку, живе у Италији, али ето... Видиш, ја сам некако изабрала њега, Ђолета, поред свега што ми се нудило. Ко зна шта би се догодило да сам остала тамо, можда бих данас била нека светска звезда.

И после разлаза са Ђолетом, када је 2001. напустила групу Ђогани и кренула самосталну каријеру Слађа је низала успехе. Током 2002. имала је 150 наступа, што је тада био рекорд јер ниједан други певач није имао толико тезги. Увек је, каже, радила за хонорар и бакшиш никад није узимала чак ни кад је њен пријатељ Дарко Шарић ноншалантно делио паре њеним сарадницима.

- Бакшиш никада у животу нисам узела, мислим да бих умрла када бих га узела. Јесте, певала сам и свадбе, али ја ни за гориво не узмем, увек дам да поделе девојке и клавијатуриста. Ја бакшиш мрзим, мени су људи који то узимају продане душе. То могу сви моји сарадници да ти потврде. Дарко Шарић мене готови, волео је да му певам. Моји клавијатуристи на тим свиркама узму доста пара и као, Слађо, ајде узми бар нешто, али не - одлучна је она.

Себе никад није сматрала популарном особом, па ни кад је деведесетих и почетком двехиљадитих била на врхунцу славе.

.- Заиста, себе ни данас не гледам тако, него као човека, сасвим обично. Знаш, јесте негде лепо када те препознају, то све стоји, али мене то сада више већ замара. Једноставно, ја не могу да изађем негде а да неко не погледа шта сам обукла, с ким сам села, ако је мушко одмах је то нови фрајер, то баш замара. И када сам била млађа није ме то радило, веруј ми. Мени су и тада на првом месту били деца, кућа, школа, тренинзи и ти наступи од којих смо зарађивали и олако живели - закључила је Слађа у разговору за Курир новембра 2021. године.

БОНУС ВИДЕО: