У суботу, 11. марта нишко Народно позориште обележило је 136 рођендан премијерним извођењем представе "Сан о завичају". Почасни гост била је Гордана Шаулић, коју је представа посебно дирнула.

Гордана се захвалила глумцима на овом дивном гесту, али није се трудила да сакрије емоције. Представа се допала и публици, што потврђује да су се  глумци неколико пута враћали на бину. 

Фото: Игор Маринковић

 

- Ово је показатељ колико уметност не познаје границе. Песме које је Шабан оставио уткане су дубоко у судбине свих људи који живе на овим просторима, и део су и наших радовања, патњи али и туговања, свега онога што један живот чини. То је ова сјајна представа и показала и заиста сам захвална аутору текста Ивану Велисављевићу, редитељу Милану Нешковићу као и целокупном ансамблу Народног позоришта у Нишу на челу са директором Спасојем Миловановићем који су на овај начин одали пошту Шабану и дали још једну димензију његовим песмама. За њега, али и за нас као његову породицу, то представља велику част али и понос, и надам се да ће се ова представа још дуго играти, а по реакцијама публике рекла бих да ће то заиста тако и бити – рекла је по завршетку Гордана.

Фото: Игор Маринковић

 

Подсећања ради, Шабан Шаулић погинуо је после тешке саобраћајне несреће у Немачкој.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: