U subotu, 11. marta niško Narodno pozorište obeležilo je 136 rođendan premijernim izvođenjem predstave "San o zavičaju". Počasni gost bila je Gordana Šaulić, koju je predstava posebno dirnula.

Gordana se zahvalila glumcima na ovom divnom gestu, ali nije se trudila da sakrije emocije. Predstava se dopala i publici, što potvrđuje da su se  glumci nekoliko puta vraćali na binu. 

Foto: Igor Marinković

 

- Ovo je pokazatelj koliko umetnost ne poznaje granice. Pesme koje je Šaban ostavio utkane su duboko u sudbine svih ljudi koji žive na ovim prostorima, i deo su i naših radovanja, patnji ali i tugovanja, svega onoga što jedan život čini. To je ova sjajna predstava i pokazala i zaista sam zahvalna autoru teksta Ivanu Velisavljeviću, reditelju Milanu Neškoviću kao i celokupnom ansamblu Narodnog pozorišta u Nišu na čelu sa direktorom Spasojem Milovanovićem koji su na ovaj način odali poštu Šabanu i dali još jednu dimenziju njegovim pesmama. Za njega, ali i za nas kao njegovu porodicu, to predstavlja veliku čast ali i ponos, i nadam se da će se ova predstava još dugo igrati, a po reakcijama publike rekla bih da će to zaista tako i biti – rekla je po završetku Gordana.

Foto: Igor Marinković

 

Podsećanja radi, Šaban Šaulić poginuo je posle teške saobraćajne nesreće u Nemačkoj.

(Kurir)

BONUS VIDEO: