Наводно су мета напада биле војни објекти, а иранске новинске агенције су известиле о гласној експлозији у, како се наводи, фабрици муниције, преноси Гардијан.

Гласну експлозију у војном постројењу у иранском граду Исфахану изазвао је „неуспешан” напад дроном, јавили су у недељу ирански државни медији, позивајући се на министарство одбране.

- Један од дронова оборио је ПВО систем, а заустављена су и друга два. На срећу, овај неуспели напад није изазвао људске жртве, а проузроковао је само мању штету на крову фабрике - наводи министарство у саопштењу које је пренела државна новинска агенција ИРНА.

Заменик гувернера провинције Исфахан Мохамед Реза Јан-Несари рекао је на телевизији да у том нападу није било жртава, додајући да је „узрок инцидента под истрагом“, преноси Ројтерс.

Наводно су се над градом појавили и борбени авиони.

 

 

 

 

Осим Исфахана напади су се догодили и у: Хоју (провинција Западни Азербејџан), Азарсхахр (провинција Источни Азербејџан), Табриз (провинција Источни Азербејџан), Карај (провинција Алборз), Хамадан (провинција Хамадан).

На друштвеним мрежама појавили су се снимци наводно настали на местима које су напали дронови. Како се види на снимцима, експлозија је била великих размера.

 

 

 

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".