Navodno su meta napada bile vojni objekti, a iranske novinske agencije su izvestile o glasnoj eksploziji u, kako se navodi, fabrici municije, prenosi Gardijan.

Glasnu eksploziju u vojnom postrojenju u iranskom gradu Isfahanu izazvao je „neuspešan” napad dronom, javili su u nedelju iranski državni mediji, pozivajući se na ministarstvo odbrane.

- Jedan od dronova oborio je PVO sistem, a zaustavljena su i druga dva. Na sreću, ovaj neuspeli napad nije izazvao ljudske žrtve, a prouzrokovao je samo manju štetu na krovu fabrike - navodi ministarstvo u saopštenju koje je prenela državna novinska agencija IRNA.

Zamenik guvernera provincije Isfahan Mohamed Reza Jan-Nesari rekao je na televiziji da u tom napadu nije bilo žrtava, dodajući da je „uzrok incidenta pod istragom“, prenosi Rojters.

Navodno su se nad gradom pojavili i borbeni avioni.

 

 

 

 

Osim Isfahana napadi su se dogodili i u: Hoju (provincija Zapadni Azerbejdžan), Azarshahr (provincija Istočni Azerbejdžan), Tabriz (provincija Istočni Azerbejdžan), Karaj (provincija Alborz), Hamadan (provincija Hamadan).

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci navodno nastali na mestima koje su napali dronovi. Kako se vidi na snimcima, eksplozija je bila velikih razmera.

 

 

 

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".