Нападача су упуцала два оближња цивила који су носили лиценцирано оружје и сада је он задржан и збринут у колима хитне помоћи, саопштила је израелска полиција.

Убица је наводно 13-годишњи становник источног Јерусалима. Полиција је запленила оружје које је носио.

Полиција и снаге Шин Бета стигле су на лице места у року од неколико минута због појачане будности полиције. Полиција тренутно истражује идентитет убице, а претреси су у току у тој области у покушају да се открије да ли је имао било какву помоц́, наводи Маарив.

Међу повређенима су 22-годишњи мушкарац и 45-годишњи мушкарац, обојица у тешком, али стабилном стању са повредама горњег дела тела. Њих двоје су евакуисани у медицински центар Схааре Зедек, рекао је портпарол МДА. Човек у својим двадесетим је волонтер МДА, а старији мушкарац му је отац.

Брзо смо стигли на лице места и видели настрадале. Били су потпуно свесни и задобили су прострелне ране у горњим деловима тела", рекао је болничар МДА Фади Декидак.

- Брзо смо га сместили у јединицу интензивне неге и евакуисали их са медицинским третманом који им је спасио живот у болницу Схааре Зедек -.

Портпарол Хамаса Хазем Касем поздравио је напад, рекавши: „Херојска акција у Силвану је потврда наставка акције отпора на свим окупираним територијама и као одговор на злочине окупације над нашим народом на светим местима.

- Херојска акција у Силвану је потврда наставка акције отпора на свим окупираним територијама, а као одговор на злочине окупације над нашим народом на светињама.

Инцидент се догодио дан након терористичког напада на синагогу у насељу Неве Јаков у Јерусалиму.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".