Како су за америчке медије испричале комшије Волшових, "Кохасет као да је уклет, језиви злочини се нижу деценијама".

- Наш комшилук није безбедан ни са Брајаном у затвору. Зла коб се одавно надвила над овим крајем, још од нестанка и убиства две девојчице чији убица никада није приведен правди. Језиво је и то што су се све три жртве прво водиле као нестале - испричали су мештани.

Убиства две девојчице из комшилука Ане Волш, никада нису решена. Једна од њих је десетогодишња Холи Пирајнен.

- Холи и њена породица су пре њеног нестанка боравили у викендици на обали језера близу Кохасета, где је живела Ана Волш породицом. Холи и њен брат отишли су код комшије, њен брат се вратио у колибу у којој су живели бака и деда, али она није - подсећају амерички медији на злочин који се догодио 1993. године.

Потрага за Холи трајала је два месеца, а ловци су пронашли њене остатке неколико километара од колибе у шуми.

- Тело друге становнице овог краја, Моли Биш (16), понађено је у истој шуми, десет година касније. За њено убиство сумњичи се мушкарац који је 1993. отео и убио Холи Пирајнен. Међутим, свирепи убица никада није пронађен, па самим тим ни процесуиран - наводе амерички медијИ и додају да је након убиства Моли откривено да је она много година раније написала писмо породици Холи Пирајнен.

- Веома ми је жао, Холи је лепа девојчица. Висока је скоро као ја. Волела бих да сам је познавала - написала је Моли када је имала 10 година.

Сумња се да ј убица две девојчице из Кохасета бркати мушкарац. Неки од доказа навели су полицију да именују Дејвида Пулиота као осумњиченог за ова два убиства, али он никада није био званично осумњичен, све до своје смрти.

(Република)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".