Глумица Марија Вицковић рођена је у Подгорици 1980. године, а глуму је завршила на Факултету драмских уметности у Београду.

Она је једно време живела у Америци, где је завршила и мастер студије, али начин рада у САД-у јој се није допао, па се вратила у Србију.

 

 

- У једном тренутку у Београду нисам имала понуда. Није то била некаква велика пауза, више је било нестрпљење. Желела сам да одем негде, да видим и осетим нешто друго. Мало сам се тада и заситила људи, а и посла. Хтела сам да видим како је у Њујорку. Чак сам помишљала – ако ми се допадне, остаћу тамо. Али није било тако… Нисам лик који је за ту производњу. Волим да радим на оном изнутра, а Америка то није. Наравно школа ми је јако пријала. Бирала сам часове које сам хтела, професоре… Упознала сам много људи. Било је одлично искуство, али сам хтела да се вратим, изјавила је Марија својевремено, те је додала да је имала и неколико понуда за снимање филмова:

- Била сам на два кастинга и добила сам понуду за један филм Б продукције. Требало је да глумим неку стриптизету. Мени то није било интересантно, а снимање је требало да почне за пола године. Да сам желела да останем да живим тамо, можда бих и прихватила понуду, јер да постанете члан Удружења треба да снимите петнаестак филмова. Ја једноставно нисам имала ту намеру, па нисам ни прихватила улогу. Америка је јако тешка, а наши глумци тамо увек остану ускраћени за добре улоге. Преиспитала сам се да ли бих могла да вегитирам као глумац, а и не бих могла да се одрекнем позоришта и улога које мене испуњавају - испричала је наша глумица.

 

 

Марија је у међувремену имала доста улога, углавном у позоришту, а појавила се и као један од главних ликова у серији “Ургентни центар”, "Војна академија", "Грех њене маке" као и у серији “Радио Милева” и подсетила публику на свој раскошан таленат и лепоту.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".