Остатак сока од сланих киселих краставаца савршен је за прављење нових киселих краставаца или другог укисељеног поврћа. Исеците краставце и друго поврће по жељи – додајте их у теглу и будите креативни.

Ово је сјајан начин да искористите додатне комаде поврћа из других јела, као што је салата. Али немојте додавати додатну течност, јер ће то пореметити киселост и сланост, што утиче и на укус и на способност кисељења.

Фото: Профимедиа

 

Замена за сирће

Само неколико кашика ароматичне течности од киселих краставаца може различите рецепте брзо учинити укуснијим. Користите остатак сока од киселих краставаца уместо (или као додатак) сирћету и соли у рецептима за кромпир салату или друга јела по жељи.

Маринада за месо

Већина маринада за омекшавање меса садржи кључне састојке попут сирћета и соли. Додавање намирница попут белог лука, соли, бибера па чак и мало шећера побољшава укус и крајњи резултат. Како сок од киселих краставаца може бити замена за сирће, истовремено може послужити као састојак у маринади.

Фото: Профимедиа

 

Коктели

Додајте кашику или две остатка сока од киселих краставаца у жељени коктел за “слани ударац” и сигурно другачији укус од оног на који сте навикли.

Сос за помфрит

Направите сопствени сос за помфрит (али и друга јела) овако: 2 кашике мајонеза, 1 кашика кечапа, 1/2 кашичице белог лука у праху и 1 кашика сока од киселих краставаца. Добро промешајте и уживајте.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".