Стручњаци тврде да је горка кафа најбољи избор.

Судећи према истраживањима - не би требало да се ставља ни млеко, јер када се помеша са великим количинама кофеина, излучивање калцијума у урину се повећава, а велика количина се таложи у цревима.

Казеин, који се налази у млеку када дође у додир са кофеином коагулира и ствара гас који изазива болове у стомаку. Уз то, нутриционисти кажу да млеко у кафи блокира метаболизам и главни је разлог када неко не може да смрша.

Фото: Профимедиа

 

Исто важи и за кафе богате слојевима шлага и сирупа. Оне садрже астрономске количине калорија. На пример, таква кафа у малој шољи може да садржи 300 калорија, односно празних калорија које немају хранљиву вредност, па тако чине више штете него користи.

Чак и ако избегавате ову врсту кафе, већа је вероватноћа да ћете да сипате једну до две кашичице шећера, а то не само да ствара низ здравствених проблема, попут дијабетеса, већ и мења оригинални укус кафе.

Фото: Профимедиа

 

Ако не волите да пијете горку кафу, онда алтернативу пронађите у природним заслађивачима.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".