Влаховић је спреман, хоће ли играти?

- Влаховић је спреман за утакмицу против Швајцарске и његово стање је неупоредиво боље него што је било када смо дошли у Доху и биће у конкуренцији за тим. Не могу да вам кажем да ли ће играти или не, било би неозбиљно да говорим о саставу, то не ради ниједан тренер. Спреман је - рекао је Стојковић.

Португал у осмини финала?

Питање је поставио и новинар из Португала који је подсетио да ће у случају пролаза противник Србије бити управо Португал.

- Фокус је на утакмици са Швајцарском, то је једна од најбитнијх утакмица последњих пар година. После пролаза, имаћемо времена да размишљамо о Португалу - сложили су се Пикси и Митар.

Најбољи стрелац "орлова" уверен је у победу и своју добру партију:

 - Све и даље зависи од нас. Кад је било најпотребније били смо прави, у Португалу о Норвешку. Верујем у пролаз, верујем у себе - поручио је Александар Митровић.

Фото: Н.Скендерија

 

Упитан да прокоментарише да ли екипа Швајцарске више личи на прецизан сатни механизам или на рупе у швајцарском сиру одговорио је:

- Ми бисмо волели да причамо о швајцарском сиру и о рупама који би нам донели резултат који прижељкујемо. Још на жребу смо знали да је Бразил друга димензија и да ћемо против Швајцарске и Камеруна и нас тражити другог путника. Тако се десило. Утакмица против Швајцарске је од посебне важности. Покушаћемо да пронађемо пут до победе. Момци ће дати последњи атом снаге да бисмо дошли до резултата. Неће бити лако, сведоци смо много изненађења на Мундијалу, бићемо спремни за меч.

Србију само победа над Швајцарском води у другу фазу, под условом да Камерун не изненади и не нанесе Бразилу пораз са истом или већом разликом, што није искључено јер је селектор Тите најавио да ће извести други тим.

Србија и Швајцарска били су ривали и на претходном Мундијалу, а тада су "сајџије" победиле после преокрета у режији судије Бриха, и уз помоћ провокација швајцарских фудбалера албанског порекла. 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".