Комплетиране су групе "Ц" и "Д", а утакмице групне фазе су се одиграле истовремено, како би се смањиле калкулације. Група "Д" је играла од 16 часова, док је од 20 сати играла група "Ц".

Фото: Танјуг/АП

 

 

У групи "Д" је дошло до изненађења, Тунис је савладао Французе резултатом 1-0, а Француској је поништен гол након прегледа у ВАР соби. Гол је постигнут у 58. минуту, а Французима је при крају надокнаде гол поништен.

Фото: Танјуг/АП

 

Аустралија је савладала Данце резултатом 1-0 и успели су да се квалификују у осмину финала. Затресли су мрежу у 60. минуту и стигли до другог места на табели.

Групу "Д" предводи Француска, упркос поразу, са 6 поена, затим их прати Аустралија са истим бројем бодова, али са лошијом гол разликом. Трећи је Тунис којем се, иако бољи од Француза, није посрећило, они имају 4 поена. Последња је Данска са једним поеном.

 

Стандингс провидед бy Софасцоре

 

Са друге стране, у групи Ц је могло доћи до изненађења. Аргентини, једном од фаворита на овом Светском првенству је квалификација висила о концу. Аргентинци нису реализовали пенал, Меси није био прецизан. Међутим, на самом почетку полувремена је Аргентина постигла први гол, а потом у 68. минуту и други. Аргентина је овом победом себи обезбедила прво место на табели. Могла је и да помути у више наврата планове Пољској за даљи шампионат, међутим, нису успели.

Фото: Танјуг/АП

 

Репрезентативци Мексика су постигли гол против Саудијске Арабије у 47. минуту, а затим и гол из слободног ударца у 52. минуту. Били су на корак од квалификације у даљи ток такмичења, а било је потребно да или они или Аргентинци постигну гол. Мексико је већ славио гол у узбудљивој завршници, али је у 87. минуту тај гол поништен. Наде Мексику је угасила Саудијска Арабија у надокнади, смањујући предност на 2-1.

Фото: Танјуг/АП

 

После одиграних мечева, стање на табели изгледа овако: Аргентина је прва са 6 поена, Пољска је друга, а прати их Мексико, коме је измакла квалификација у осмину финала, са једнаким бројем поена, али лошијом гол разликом. Последња је Саудијска Арабија која је нанела први и једини пораз Аргентини.

 

Стандингс провидед бy Софасцоре

 

У суботу, 3. децембра од 20 часова, ће Аустралија, другопласирана у групи "Д" играти са Аргентином, првопласираним у групи "Д". Бољи из овог дуела ће играти против бољег из дуела Холандија - САД у четвртини финала 9. децембра у 20 часова.

У недељу, 4. децембра од 16 часова, ће репрезентација Француске, првопласирана у групи "Д" играти против Пољске, другопласиране репрезентације у групи "Ц". Бољи из овог дуела ће играти против бољег из дуела Енглеска - Сенегал 10. децембра у 20 часова.

У суботу, 3. децембра од 16.00 часова у првој утакмици осмине финала састаће се првопласирана екипа групе "А" и другопласирана екипа групе "Б" односно Холандија и САД. У оквиру другог меча осмине финала снаге ће одмерити првопласирана екипа групе "Б" и другопласирана екипа групе "А", односно Енглеска и Сенегал.

Још се очекују резултати из група "Е" и "Ф", али и резултати из група "Г", где игра и Србија, и групе "Х".

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".