Овог пута је у центру пажње био Страхиња који је, током меча у ком су Денвер Нагетси поенима Џамала Мареја уз звук сирене савладали Лос Анђелес Лејкерсе резултатом 101:99, ушао у блиски контакт са једном особом из публике коју је ударио песницом у главу.

Снимак се брзо проширио друштвеним мрежама, огласила се и полиција Денвера која покушава да стигне до нападнутог човека, али и изјава сведока, а истрагу је покренула и НБА лига и може се десити да челници овог такмичења забране Јокићевом брату улазак у халу на одређено време.

Није тачно познато због чега је Страхиња Јокић тачно бурно реаговао и ударио непознатог човека који и даље није пријавио брата центра Денвер Нагетса, те остаје велико питање да ли ће тако нешто и урадити.

Како пише сајт "Есеншели Спортс", разлог због којег се догодио напад је што је навијач наводно нешто лоше причао о Николи Јокићу, а како су браћа кошаркаша заштитнички настројена према популарном Џокеру, дошло је до обрачуна.

 

 

Када би Страхиња добио пријаву суочио би се и са новчаном казном која врло вероватно не би била мала, али Јокићевом брату исто тако не представљала јак "ударац по џепу".

Човек који је поделио снимак, извесни Кристијан Гаљегос, поучио је тамошњим медијима да је утакмица била завршена када се све то догодило. Седео је неколико редова иза породице Јокић и извадио је телефон да сними инцидент.

- Један од браће Јокић се прилично наљутио и изгледало је као да се попео преко неколико седишта да би се посвађао са навијачем, а затим га ударио песницом. Био је то прилично шокантан тренутак - рекао је Гаљегос и додао:

- Неколико навијача је ушло да их раздвоје, а обе стране су се удаљиле без ангажовања обезбеђења или полиције. Прихватио је то као шампион, устао је и размењивао неке речи, а онда су се разишли.

Фото: Профимедиа

 

У Сједињеним Америчким Државама особа која је нападнута могла би да извуче од 20 до 80 хиљада долара (од 2.192.640 до 8.770.560 динара), у зависности од тежине повреда, разлога напада, да ли је било провокација пре реакције и још неких фактора, пише Курир.

Узимајући у обзир финансијску ситуацију породице Јокић ово није казна која би могла да забрине Страхињу и остатак фамилије, а с обзиром на то да пријава и даље није стигла велико је питање да ли ће они уопште морати да плате нешто.

Околност која не иде Страхињи на руку јесте снимак који постоји и који се брзином светслости проширио друштвеним мрежама, те остаје да се види да ли ће се нападнути човек уопште и јавити.

БОНУС ВИДЕО: