Vlahović je spreman, hoće li igrati?

- Vlahović je spreman za utakmicu protiv Švajcarske i njegovo stanje je neuporedivo bolje nego što je bilo kada smo došli u Dohu i biće u konkurenciji za tim. Ne mogu da vam kažem da li će igrati ili ne, bilo bi neozbiljno da govorim o sastavu, to ne radi nijedan trener. Spreman je - rekao je Stojković.

Portugal u osmini finala?

Pitanje je postavio i novinar iz Portugala koji je podsetio da će u slučaju prolaza protivnik Srbije biti upravo Portugal.

- Fokus je na utakmici sa Švajcarskom, to je jedna od najbitnijh utakmica poslednjih par godina. Posle prolaza, imaćemo vremena da razmišljamo o Portugalu - složili su se Piksi i Mitar.

Najbolji strelac "orlova" uveren je u pobedu i svoju dobru partiju:

 - Sve i dalje zavisi od nas. Kad je bilo najpotrebnije bili smo pravi, u Portugalu o Norvešku. Verujem u prolaz, verujem u sebe - poručio je Aleksandar Mitrović.

Foto: N.Skenderija

 

Upitan da prokomentariše da li ekipa Švajcarske više liči na precizan satni mehanizam ili na rupe u švajcarskom siru odgovorio je:

- Mi bismo voleli da pričamo o švajcarskom siru i o rupama koji bi nam doneli rezultat koji priželjkujemo. Još na žrebu smo znali da je Brazil druga dimenzija i da ćemo protiv Švajcarske i Kameruna i nas tražiti drugog putnika. Tako se desilo. Utakmica protiv Švajcarske je od posebne važnosti. Pokušaćemo da pronađemo put do pobede. Momci će dati poslednji atom snage da bismo došli do rezultata. Neće biti lako, svedoci smo mnogo iznenađenja na Mundijalu, bićemo spremni za meč.

Srbiju samo pobeda nad Švajcarskom vodi u drugu fazu, pod uslovom da Kamerun ne iznenadi i ne nanese Brazilu poraz sa istom ili većom razlikom, što nije isključeno jer je selektor Tite najavio da će izvesti drugi tim.

Srbija i Švajcarska bili su rivali i na prethodnom Mundijalu, a tada su "sajdžije" pobedile posle preokreta u režiji sudije Briha, i uz pomoć provokacija švajcarskih fudbalera albanskog porekla. 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".