Жику Јакшића данас гледамо као водитеља једне популарне емисије. Ипак, он није одувек био у свету водитељства.

Жика је заправо каријеру започео као музичар чувене групе „Ритам срца“ са којом је снимио чак шест албума и у којој је свирао бас гитару, а један од најпопуларнијих хитова „Јована“ написао је управо он.

Од тада су прошле године, а Жика Јакшић се данас може похвалити успешном и озбиљном каријером.

Фото: В. Данилов

 

– Нисам се либио да радим било који посао у младости. Кад сам отишао у Немачку, положио сам за спасиоца и због непозавања језика прво сам чистио траву око базена и помагао. Није ми ишао немачки и ја узмем књигу и једно три месеца сваки дан сам учио језик док нисам проговорио. Упоредо сам радио са својим бендом и четири године као спасилац на базену. Мени је ‘93 жена била трудна, није се свирало, шта ћу да радим морам да зарадим новац. Тад смо Ћира и ја радили у фабрици бомбона. Путовали смо сваки дан по 60 километара у Немачкој до фарбике, и тамо паковали бомбоне у кесе. Руке су ми биле пропале, све у жуљевима од картона. јер по цео дан само пакујеш бомбоне у кутије. Није било лако зарадити паре у иностранству, зато сам се сналазио - испричао је Жика.

Фото: Теодора Ћирић

 

Иако је љубитељ добре и квалитетне музике, Жика не крије да је остао рокер у души те је недавно публику на снимању емисије „Никад није касно“ почастио извођењем нумере „Лутка са насловне стране“ коју је отпевао у дуету са Бором Ђорђевићем.

(Глоси)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Андрија Јакшић - син Жике Јакшића

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".