Žiku Jakšića danas gledamo kao voditelja jedne popularne emisije. Ipak, on nije oduvek bio u svetu voditeljstva.

Žika je zapravo karijeru započeo kao muzičar čuvene grupe „Ritam srca“ sa kojom je snimio čak šest albuma i u kojoj je svirao bas gitaru, a jedan od najpopularnijih hitova „Jovana“ napisao je upravo on.

Od tada su prošle godine, a Žika Jakšić se danas može pohvaliti uspešnom i ozbiljnom karijerom.

Foto: V. Danilov

 

– Nisam se libio da radim bilo koji posao u mladosti. Kad sam otišao u Nemačku, položio sam za spasioca i zbog nepozavanja jezika prvo sam čistio travu oko bazena i pomagao. Nije mi išao nemački i ja uzmem knjigu i jedno tri meseca svaki dan sam učio jezik dok nisam progovorio. Uporedo sam radio sa svojim bendom i četiri godine kao spasilac na bazenu. Meni je ‘93 žena bila trudna, nije se sviralo, šta ću da radim moram da zaradim novac. Tad smo Ćira i ja radili u fabrici bombona. Putovali smo svaki dan po 60 kilometara u Nemačkoj do farbike, i tamo pakovali bombone u kese. Ruke su mi bile propale, sve u žuljevima od kartona. jer po ceo dan samo pakuješ bombone u kutije. Nije bilo lako zaraditi pare u inostranstvu, zato sam se snalazio - ispričao je Žika.

Foto: Teodora Ćirić

 

Iako je ljubitelj dobre i kvalitetne muzike, Žika ne krije da je ostao roker u duši te je nedavno publiku na snimanju emisije „Nikad nije kasno“ počastio izvođenjem numere „Lutka sa naslovne strane“ koju je otpevao u duetu sa Borom Đorđevićem.

(Glosi)

BONUS GALERIJA: Andrija Jakšić - sin Žike Jakšića

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".