Након једанаест година блиставе каријере Милица Павловић је на путу да оствари свој велики сан.

Наиме, певачица је на прес конференцији саопштила како ће 11.2. 2023. одржати свој први велики солистички концерт и то у Нишу у хали "Чаир".

Повод је Дан заљубљених, а "краљица југа" је цео пројекат марљиво и темељно припремала.

Овај концерт ће бити само увертира за велики концерт у Београдској арени који певачицина публика годинама жељно ишчекује.

Наредне године се спрема још једно изненађење за Миличину верну публику, а то је пети студијски албум.

Певачица је истакла да посебну захвалност за своју успешну каријеру дугује својој породици, сарадницима, публици и медијима. 

Фото: АТА имагес

 

Милица Павловић је уједно и прва "Звезда Гранда" која ће одржати свој први солистички концерт.

- Трудим се да оправдам очекивања публике. Посао схватам и те како озбиљно и сматрам да је моја обавеза да отворим ово поглавље. Саша Поповић сигурно има речи хвале за мене и ово га неће ништа изненадити, јер је од првог дана веровао у мој успех.

Фото: Петар Милошевић

 

Ово је твој први солистички концерт. Одабрала си да то буде Ниш. Како се осећаш с обзиром да ћеш певати пред публиком твог родног краја имајући у виду да си из Лесковца?


- Веома сам узбуђена и желела сам на један скроман начин овим концертом да се захвалим свим људима са југа Србије и да направимо тизер за београдски концерт, да пошаљемо јужњачку енергију читавом региону, позовемо све људе да дођу на концерт, упознају југ Србије и да се друже са свима нама - говори Милица за Нпортал.


Постоји ли извесна симболика у одабиру датума с обзиром да је повод Дан заљубљених? Зашто баш једанаести?

Фото: АТА имагес

 

- Лепо нам је звучало да концерт буде баш једанаестог, то један од мојих омиљених бројева, с обзиром да сам рођена 11. августа. Иако су они хтели да ја сад у децембру имам концерт, али с обзиром да све озбиљно схватам, рекла сам да то не могу тако брзо да спремим имајући у виду колико сам одговорна и посвећена послу који радим. Чим је менаџер изговорио тај датум нисам имала дилему да се одржи тад пред сам Дан заљубљених.

Да ли имаш неки рутал који редовно практикујеш пред сваки наступ, нешто без чега не излазиш на сцену и што ти је потврда да ће све проћи како треба?


- Увек се захвалим Богу и прекрстим пре изласка на сцену. Ја сам и сад захвална Богу на свему и што имам прилике да причам о концерту, да се дружим, да се моја реч преноси, вреднује и да има неку тежину. Захвална сам и на оволикој медијској пажњи.


Песма којом ће започети концерт биће изненађење за публику, као и гости који ће својим присуством подржати Милицу на путу до остварења великог сна.

Једанаест година си на естради. Коју песму сматраш круном своје каријере? Који стих те најбоље описује?

Фото: АТА имагес

 

- Песма "Танго" јесте моја лична карта, по којом сам постала препознатљива. Искрено, волим их све, снимала сам их у различитом периоду живота и свака се стилски разликује једна од друге. Песма "Папи" и три нервна слома за дан, "Богиња", "Секси сењорита" која је сва латино и врцава.

- С друге стране, песма "Заувек" иако ми није аутобиографска, обожавам је. Тај текст је један од најтежих које сам икада отпевала. Прича о жени која толико воли мушкарца да је спремна да умре за њега, и стих који каже "Даћу ти поклон, чека те ту, од мојих пршљена пет направи један прстен за њу". Као и песма "Проверено спава сам" у којој се огледа један женски инат где свака жели да зна да после ње он је и даље сам - објашњава Милица.


Да ли си имала неку јавну личност пре почетка каријере на коју си се угледала, која ти је била узор, а касније и подстицај да радиш на себи и да будеш све боља и боља?


- Нисам имала никада идола, увек сам се трудила да оно што радим буде препознатљиво и аутентично, да изградим свој идентитет. Углавном, већина естрадних уметница када крене да се бави овим послом жели да има каријеру Цеце или Јеце. То иде дотле да понекад и физички изгледају као њих две. Вредно сам радила на томе да ово што јесам презентујем људима, да има своју причу у сваком смислу било да се ради у музичком или визуелном. То се чак односи и на то кад шаљем поруку публици или кад изражавам свој став који произилази из живота и васпитања, окружења и мог карактера. 


- Међутим, неко чије сам кореграфије јако волела и опонашала и уз које сам ђускала испред ТВ-а и чије песме и дан-данас волим да чујем јесте Драгана Мирковић. Ти костими, та врцавост, и кад прича на енглеском језику, кореографије у стилу "Макарене" то сам све много волела и просто ме је вукло да будем залепљена уз екран. У то време су били јако популарни Нино Решић и Жељко Шашић, важили су за велике фрајере, али су исто тако били слушани и Предраг Живковић Тозовац, Мирослав Илић и Лепа Лукић који су омиљени певачи мог оца. Биле су популарне и Мира Шкорић и Весна Змијанац. Драгана ми се допала зато што је била школована, и разликовала се по томе што на сцени није показивала само глас, већ и игру. Ишла је корак испред других, била је иновативна и могла је да парира светским звездама.

Фото: Милена Анђела

 

Недавно си добила престижну награду "Златну антену" за улогу у серији "Певачица" где сте ти и Милош Тимотијевић проглашени за глумачки пар године. Да ли је на помолу неки нови пројекат, да ли си можда у међувремену добила још неку занимљиву понуду?


- Ово ће бити ексклузива. Конобар једног ресторана на Сењаку ми је рекао да ме је видео да сам скоро туда пролазила и да ме је баш оговарао. Питала сам га: "С ким?" У том тренутку он је био у друштву ни мање ни више него са  Гагом Антонијевићем. И заиста сам инсистирала да ми конобар каже шта је то Гага причао о мени, он се ту мало нећкао и најзад ми рекао каква је реакција била: "Сакри ме, молим те, сакри ме, ево је Милица Павловић", јер сам Гаги недавно послала поруку садржине: "Ја те молим да ме обавестиш на време када планираш другу сезону серије "Певачица", јер имам концертне активности, као и друге обавезе које морам да испуним, заштитно сам лице бројних модних брендова, очекују ме и многа путовања и ивенти на која морам да одем."

Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

 

- Рекла сам: "Немој случајно да вам је пало на памет да ми само кажете биће за месец дана, јер не знам како мислите онда да рачунате на мене." (смех) На шта је он одговорио: "Јао Мицо, па неће то бити тако."

Тако да, овај што већ ради са мном се крије од мене. Не очекујем понуду ни од кога. (смех)

Фото: АТА имагес

 

Милици Павловић следи још једно лепо путовање. Певачица ће ускоро отићи у Дубаи одакле ће музиком и песмом подржати наше орлове на Светском првенству у фудбалу које се одржава у Катару.

БОНУС ГАЛЕРИЈА:

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".