Nakon jedanaest godina blistave karijere Milica Pavlović je na putu da ostvari svoj veliki san.

Naime, pevačica je na pres konferenciji saopštila kako će 11.2. 2023. održati svoj prvi veliki solistički koncert i to u Nišu u hali "Čair".

Povod je Dan zaljubljenih, a "kraljica juga" je ceo projekat marljivo i temeljno pripremala.

Ovaj koncert će biti samo uvertira za veliki koncert u Beogradskoj areni koji pevačicina publika godinama željno iščekuje.

Naredne godine se sprema još jedno iznenađenje za Miličinu vernu publiku, a to je peti studijski album.

Pevačica je istakla da posebnu zahvalnost za svoju uspešnu karijeru duguje svojoj porodici, saradnicima, publici i medijima. 

Foto: ATA images

 

Milica Pavlović je ujedno i prva "Zvezda Granda" koja će održati svoj prvi solistički koncert.

- Trudim se da opravdam očekivanja publike. Posao shvatam i te kako ozbiljno i smatram da je moja obaveza da otvorim ovo poglavlje. Saša Popović sigurno ima reči hvale za mene i ovo ga neće ništa iznenaditi, jer je od prvog dana verovao u moj uspeh.

Foto: Petar Milošević

 

Ovo je tvoj prvi solistički koncert. Odabrala si da to bude Niš. Kako se osećaš s obzirom da ćeš pevati pred publikom tvog rodnog kraja imajući u vidu da si iz Leskovca?


- Veoma sam uzbuđena i želela sam na jedan skroman način ovim koncertom da se zahvalim svim ljudima sa juga Srbije i da napravimo tizer za beogradski koncert, da pošaljemo južnjačku energiju čitavom regionu, pozovemo sve ljude da dođu na koncert, upoznaju jug Srbije i da se druže sa svima nama - govori Milica za Nportal.


Postoji li izvesna simbolika u odabiru datuma s obzirom da je povod Dan zaljubljenih? Zašto baš jedanaesti?

Foto: ATA images

 

- Lepo nam je zvučalo da koncert bude baš jedanaestog, to jedan od mojih omiljenih brojeva, s obzirom da sam rođena 11. avgusta. Iako su oni hteli da ja sad u decembru imam koncert, ali s obzirom da sve ozbiljno shvatam, rekla sam da to ne mogu tako brzo da spremim imajući u vidu koliko sam odgovorna i posvećena poslu koji radim. Čim je menadžer izgovorio taj datum nisam imala dilemu da se održi tad pred sam Dan zaljubljenih.

Da li imaš neki rutal koji redovno praktikuješ pred svaki nastup, nešto bez čega ne izlaziš na scenu i što ti je potvrda da će sve proći kako treba?


- Uvek se zahvalim Bogu i prekrstim pre izlaska na scenu. Ja sam i sad zahvalna Bogu na svemu i što imam prilike da pričam o koncertu, da se družim, da se moja reč prenosi, vrednuje i da ima neku težinu. Zahvalna sam i na ovolikoj medijskoj pažnji.


Pesma kojom će započeti koncert biće iznenađenje za publiku, kao i gosti koji će svojim prisustvom podržati Milicu na putu do ostvarenja velikog sna.

Jedanaest godina si na estradi. Koju pesmu smatraš krunom svoje karijere? Koji stih te najbolje opisuje?

Foto: ATA images

 

- Pesma "Tango" jeste moja lična karta, po kojom sam postala prepoznatljiva. Iskreno, volim ih sve, snimala sam ih u različitom periodu života i svaka se stilski razlikuje jedna od druge. Pesma "Papi" i tri nervna sloma za dan, "Boginja", "Seksi senjorita" koja je sva latino i vrcava.

- S druge strane, pesma "Zauvek" iako mi nije autobiografska, obožavam je. Taj tekst je jedan od najtežih koje sam ikada otpevala. Priča o ženi koja toliko voli muškarca da je spremna da umre za njega, i stih koji kaže "Daću ti poklon, čeka te tu, od mojih pršljena pet napravi jedan prsten za nju". Kao i pesma "Provereno spava sam" u kojoj se ogleda jedan ženski inat gde svaka želi da zna da posle nje on je i dalje sam - objašnjava Milica.


Da li si imala neku javnu ličnost pre početka karijere na koju si se ugledala, koja ti je bila uzor, a kasnije i podsticaj da radiš na sebi i da budeš sve bolja i bolja?


- Nisam imala nikada idola, uvek sam se trudila da ono što radim bude prepoznatljivo i autentično, da izgradim svoj identitet. Uglavnom, većina estradnih umetnica kada krene da se bavi ovim poslom želi da ima karijeru Cece ili Jece. To ide dotle da ponekad i fizički izgledaju kao njih dve. Vredno sam radila na tome da ovo što jesam prezentujem ljudima, da ima svoju priču u svakom smislu bilo da se radi u muzičkom ili vizuelnom. To se čak odnosi i na to kad šaljem poruku publici ili kad izražavam svoj stav koji proizilazi iz života i vaspitanja, okruženja i mog karaktera. 


- Međutim, neko čije sam koregrafije jako volela i oponašala i uz koje sam đuskala ispred TV-a i čije pesme i dan-danas volim da čujem jeste Dragana Mirković. Ti kostimi, ta vrcavost, i kad priča na engleskom jeziku, koreografije u stilu "Makarene" to sam sve mnogo volela i prosto me je vuklo da budem zalepljena uz ekran. U to vreme su bili jako popularni Nino Rešić i Željko Šašić, važili su za velike frajere, ali su isto tako bili slušani i Predrag Živković Tozovac, Miroslav Ilić i Lepa Lukić koji su omiljeni pevači mog oca. Bile su popularne i Mira Škorić i Vesna Zmijanac. Dragana mi se dopala zato što je bila školovana, i razlikovala se po tome što na sceni nije pokazivala samo glas, već i igru. Išla je korak ispred drugih, bila je inovativna i mogla je da parira svetskim zvezdama.

Foto: Milena Anđela

 

Nedavno si dobila prestižnu nagradu "Zlatnu antenu" za ulogu u seriji "Pevačica" gde ste ti i Miloš Timotijević proglašeni za glumački par godine. Da li je na pomolu neki novi projekat, da li si možda u međuvremenu dobila još neku zanimljivu ponudu?


- Ovo će biti ekskluziva. Konobar jednog restorana na Senjaku mi je rekao da me je video da sam skoro tuda prolazila i da me je baš ogovarao. Pitala sam ga: "S kim?" U tom trenutku on je bio u društvu ni manje ni više nego sa  Gagom Antonijevićem. I zaista sam insistirala da mi konobar kaže šta je to Gaga pričao o meni, on se tu malo nećkao i najzad mi rekao kakva je reakcija bila: "Sakri me, molim te, sakri me, evo je Milica Pavlović", jer sam Gagi nedavno poslala poruku sadržine: "Ja te molim da me obavestiš na vreme kada planiraš drugu sezonu serije "Pevačica", jer imam koncertne aktivnosti, kao i druge obaveze koje moram da ispunim, zaštitno sam lice brojnih modnih brendova, očekuju me i mnoga putovanja i iventi na koja moram da odem."

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

 

- Rekla sam: "Nemoj slučajno da vam je palo na pamet da mi samo kažete biće za mesec dana, jer ne znam kako mislite onda da računate na mene." (smeh) Na šta je on odgovorio: "Jao Mico, pa neće to biti tako."

Tako da, ovaj što već radi sa mnom se krije od mene. Ne očekujem ponudu ni od koga. (smeh)

Foto: ATA images

 

Milici Pavlović sledi još jedno lepo putovanje. Pevačica će uskoro otići u Dubai odakle će muzikom i pesmom podržati naše orlove na Svetskom prvenstvu u fudbalu koje se održava u Kataru.

BONUS GALERIJA:

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".