Јунаци култне серије се окупили 40 година касније, погледајте како сада изгледају.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Channel 5

 

Прича о кафеџији швалеру, који води двоструки живот као вођа отпора, почела је свој живот 1982. године. Рене, Мадам Едит, Ивет, Мими, Леклер, Грубер, Хелга, хер Ото Флик... нема лика у серији чија прича није била испричана и нема гледаоца који није уживао у урнебесним ситуацијама у које су, из дана у дан упадали.

Ове године је објављен документарни филм у којем су се глумци присетили култних сцена, али и показали како данас изгледају. Ивет је и даље лепотица каква је била, Хелга чува костим у којем је заводила Хер Флика, а Ханс Грубер је признао да је са сета украо једну ствар.


У документарном филму се приказује и видео интервју из 2013. године Гордена Кеја, чувеног Ренеа, којег смо изгубили 2017. године. Горден Кеј преминуо је у старачком дому у 75. години. Пре њега изгубили смо капетана Ханса Геринга, пре њега Мадам Едит...

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Channel 5

 

Вест о смрти култног лика британске комедије потресла је многе, поготово након што је један његов рођак открио детаље. Кеју је 2015. године дијагностикована деменција. "Није нас препознавао", рекао је након глумчеве смрти супруг Горденове рођаке Шиле Рејмонд Шателворт "Мирору". "Особље би га усправило у кревету када бисмо дошли у посету и он би причао, али нешто неповезано. Био је у свом свету... Говорио је бесмислице и лекари су нас давно упозорили да очекујемо најгоре. Тога дана су му отказали бубрези... онда је преминуо", причао је Рејмонд и открио да је последњих месеци био сам.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Channel 5

 

"Био је усамљен до краја. Велика штета за човека који је насмејао толико њих. Последњих година га је ретко ко посећивао. Као да су сви заборавили на њега. Моја супруга и ја смо долазили кад год смо могли, последњи пут пре две недеље... Сећам се да ми је једном причао колико цени своје фанове: 'Они су мој хлеб'... Можда су га сви заборавили, колеге... али ми, породица и његови бројни фанови, никада нећемо".

Колеге које су учествовале у документарцу га нису заборавиле. Глумац Гај Синер, који је тумачио лик поручника Грубера, који је био заљубљен у Ренеа, посебно се присетио сцене са Кејем, у којој му је поклонио кутију шибица и тако направио читаву пометњу. "Ово никоме нисам признао, али крао сам. Украо сам ту кутију шибица и даље је чувам".

Погледајте екипу данас:

ФОТО ГАЛЕРИЈА:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".