Метју Пери, глумац који је публику широм света освојио улогом Чендлера у серији "Пријатељи", прецизно је израчунао вртоглави износ који је потрошио на помоћ у лечењу од зависности.

Цифру је открио у недавном интервјуу за The New York Times, у којем је говорио о својим мемоарима.

Фото: Профимедиа

 

- Вероватно сам потрошио девет милиона долара или тако нешто, покушавајући да се отрезним - рекао је глумац.

Према сајту Celebrity Net Worth, Перијева нето вредност тренутно је око 120 милиона долара. Глумац је зарађивао 22.500 долара по епизоди у првој сезони "Пријатеља", да би тај хонорар порастао на чак милион долара по епизоди у последње две сезоне, деветој и десетој.

Он је, признао је, 15 пута ишао на рехабилитацију - први пут 1997, последњи 2011. године.

Фото: Профимедиа

 

Пери је у разним интервјуима у протеклих неколико дана открио заиста непријатне и застрашујуће тренутке из свог живота. Рекао је, како му је злоупотреба опиоидних лекова изазвала пуцање дебелог црева. Завршио је у болници и две недеље био у коми.

- Лекари су мојој породици рекли да имам два одсто шансе да преживим. Ставили су ме ЕЦМО уређај, који ради уместо твог срца и плућа - испричао је.

Нове детаље глумац би могао да открије у ексклузивном интервјуу са славном водитељком ABC News-a, Дајаном Сојер, 28. октобра, а у управо објављеном трејлеру за тај разговор он говори како му је колегиница Џенифер Анистон рекла да сви у екипи знају да пије и да има проблем.

Фото: Профимедиа

 

- Она је била та која је највише пружила руку. Стварно сам јој захвалан на томе - рекао је Пери.

Колико је страшна била његова зависност могло се видети и у интервјуу за магазин People прошле недеље. Против ње борио се буквално деценијама. Открио је да је имао 14 операција на желуцу које су оставиле низ ожиљака на стомаку, те да је девет месеци, због колостоме, морао да користи кесу. Његов лекар му је рекао да ће кесу вероватно морати да користи до краја живота ако поново узме дрогу. И то је, признао је, нешто што га спречава да помисли на дрогу.

Глумац није открио када се отрезнио, али је рекао да је сада "прилично здрав" и да живи "дан по дан". Рекао је и како је све то желео да подели "када будем сигуран да поново не идем на мрачну страну".

- Морао сам да причекам да све то запишем све док нисам био прилично трезан, далеко од активног алкохолизма. Најважније ми је било да знам да ћу помоћи људима - рекао је.

Фото: Профимедиа

 

Испричао је и како је његова зависност од алкохола почела када је имао 24 године, у првој сезони "Пријатеља", додајући да је до 34. године "потпуно заглибио". Открио је како је једно време узимао 55 Вицодина, опиоидних лекова против бола, дневно.

Страшно је смршао, пао је на 62 килограма, и није могао да престане. Срећом, колеге из серије су "имале разумевања" и биле "стрпљиве", па није добио отказ. Током девете сезоне Метју је био трезан, а те године је такође био номинован за најбољег глумца у серији.

"Пријатељи", Метју, као и Дејвид Швимер, Мет Лебланк, Џенифер Анистон, Кортни Кокс и Лиса Кудроу, поново су се окупили 2021. године, први пут након 17 година од завршетка серије. Поновно окупљање је привукло милионску публику. Иако су се и тада појавиле гласине да је Пери "на нечем", да се дрогира и пије, те да се никада није заиста излечио, он, али и сви људи око њега, то су жестоко демантовали. 

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Ало, ало серија

(Јутарњи.хр)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".