Потез министара Ранка Кривокапића и Рашка Коњевића изазвао је велико незадовољство мештана и удружења бораца, за које је текст на обележју - неприхватљив.

Из Општине Котор саопштено је да ће од Владе Црне Горе затражити објашњење да ли је у случају обележја испоштована законом предвиђена процедура за постављање оваквих меморијала. Котор је званично упутио писмо премијеру Дритану Абазовићу и запретио кривичним пријавама против двојице чланова његовог техничког кабинета.

Мештани Мориња нескривено најављују да је питање дана када ће, како кажу, срамота бити скинута. Контроверзна спомен-плоча јуче је била под стражарним обезбеђењем тројице војника Војске Црне Горе.

- Тамо је, још стоји, али надамо се, не задуго - каже за "Новости" председник Месне заједнице Морињ Шпиро Вуловић.

- Ми се нећемо панашати незаконито као министри Ранко Кривокапић и Рашко Коњевић, већ ћемо искористи сва законска средства и уклонити је.

Следићемо кораке Општине Котор, поштовати процедуру и надам се да ће се све брзо решити. А о каквом обележју је реч довољно говори што га војска чува од народа.

Морињани кажу да нису против обележавања места где су деведесетих били заточени Хрвати, али да је постојећи текст неприхватљив.

- Не смета нама табла, већ оно што на њој пише. А то је осрамотило име црногорско. Сви знамо, па и они Хрвати који су на дан откривања били овде, да у Морињу није био логор већ сабирни истражни затвор у коме нико није убијен - наводе мештани тихог места у Боки Которској.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".