Пре него што је пронашла данашње уточиште на Авали, где већ годинама живи са супругом Вељком Кузманчевићем, Верица Ракочевић уживала је у луксузном салонцу у срцу Београда. Велики стан у улици Српских владара продала је пре неколико година и отишла у природу.

Фото: В. Данилов

 

Због своје одлуке да живот у престоници замени мирнијим, без стреса и журбе, никада се није покајала.

"Да ми недостаје, живела бих. Ту привилегију да живим где хоћу приуштила сам сама себи. Своју кућу на Авали и моје двориште никада не бих мењала за стан од 10 милиона у граду. Вреди више у парама тај стан али много тога је вредније и лепше од пара. Природа лечи. Када би ми се на месец дана живело у граду (а не бих никада) живела би као Коко Шанел у хотелу", каже Верица која је живот уредила по својој мери. Иако је у прошлости поред бројних лепих момената, имала и оне мање лепе, да може нешто да промени, ништа не би урадила другачије. 

Фото: Н. Скендерија

 

"Увек бих све урадила исто. Зато сам испуњена, срећна и задовољна", каже Верица и истиче да су јој се све ствари дешавале са разлогом, а они тешки моменти само су јој давали снагу да буде боља и јача.

"Мени су такви моменти погонско гориво. Што је препрека већа, победа је слађа", каже наша дизајнерка са најдужим радним стажом. Иако је напунила 74 године, на изгледу јој могу позавидети и двоструко млађе жене. Тајна је у испуњеном животу, а борба се годинама је не занима.

Фото: АТА имагес

 

"Против година се не треба борити него сваку живети онако како вам се хоће и бити захвалан Богу на сваком дану"; каже Верица Ракочевић чије име је већ годинама синоним за стил. Она трендове не прати, а одевни комади које креира немају рок трајања.

"Никада се нисам бавила трендовима нити ме интересују. Ваљда из тог разлога (бавим се од почетка одрживом модом) у орманима мојих клијената стоје комади од пре 10 или 20 година и носе их и данас, оне саме или њихове ћерке", каже Верица и иситиче да свака паметна дама треба да има у свом гардероберу оно ш(то је чини лепом и срећном.

(Лепа и срећна)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".