Pre nego što je pronašla današnje utočište na Avali, gde već godinama živi sa suprugom Veljkom Kuzmančevićem, Verica Rakočević uživala je u luksuznom saloncu u srcu Beograda. Veliki stan u ulici Srpskih vladara prodala je pre nekoliko godina i otišla u prirodu.

Foto: V. Danilov

 

Zbog svoje odluke da život u prestonici zameni mirnijim, bez stresa i žurbe, nikada se nije pokajala.

"Da mi nedostaje, živela bih. Tu privilegiju da živim gde hoću priuštila sam sama sebi. Svoju kuću na Avali i moje dvorište nikada ne bih menjala za stan od 10 miliona u gradu. Vredi više u parama taj stan ali mnogo toga je vrednije i lepše od para. Priroda leči. Kada bi mi se na mesec dana živelo u gradu (a ne bih nikada) živela bi kao Koko Šanel u hotelu", kaže Verica koja je život uredila po svojoj meri. Iako je u prošlosti pored brojnih lepih momenata, imala i one manje lepe, da može nešto da promeni, ništa ne bi uradila drugačije. 

Foto: N. Skenderija

 

"Uvek bih sve uradila isto. Zato sam ispunjena, srećna i zadovoljna", kaže Verica i ističe da su joj se sve stvari dešavale sa razlogom, a oni teški momenti samo su joj davali snagu da bude bolja i jača.

"Meni su takvi momenti pogonsko gorivo. Što je prepreka veća, pobeda je slađa", kaže naša dizajnerka sa najdužim radnim stažom. Iako je napunila 74 godine, na izgledu joj mogu pozavideti i dvostruko mlađe žene. Tajna je u ispunjenom životu, a borba se godinama je ne zanima.

Foto: ATA images

 

"Protiv godina se ne treba boriti nego svaku živeti onako kako vam se hoće i biti zahvalan Bogu na svakom danu"; kaže Verica Rakočević čije ime je već godinama sinonim za stil. Ona trendove ne prati, a odevni komadi koje kreira nemaju rok trajanja.

"Nikada se nisam bavila trendovima niti me interesuju. Valjda iz tog razloga (bavim se od početka održivom modom) u ormanima mojih klijenata stoje komadi od pre 10 ili 20 godina i nose ih i danas, one same ili njihove ćerke", kaže Verica i isitiče da svaka pametna dama treba da ima u svom garderoberu ono š(to je čini lepom i srećnom.

(Lepa i srećna)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".