Можете их се решити и без јаких и штетних хемикалија, у томе ће вам помоћи ови једноставни трикови: 

1. На прозоре поставите мреже или комарнике које ће им онемогућити улаз у ваш дом

2. Направите природан спреј против ових инсеката. Све што треба да урадите јесте да четири кашике белог лука у праху размутите у 16 супених кашика воде. Други начин јесте да згњечите 4 чена белог лука у пола литре воде, а смесу оставити да одстоји 24 сата. Након тога, воду са белим луком преспите у боцу са распршивачем, па попрскајте прозоре и врата, као и остала местаодакле ови инсекти улазе. Мирис белог лука тера смрдибубе.

Фото: Профимедиа

 

3. Уместо белог лука, можете користити и етерично уље нане. Ово уље помешајте са водом тако да мирис буде интензивнији, па попрскајте иста места као и у случају наношења спреја од белог лука.

4. У чинију са водом (око 2 л воде) сипајте 1 супену кашику детерџента за веш па промешајте док се детерџент не истопи. Затим смрдибубе које се пењу по завесама и зидовима метлицом убаците у ту воду – брзо ће се угушити.

Фото: Профимедиа

 

5. Спреј од љутих папричица је веома ефикасан у борби против снрдибуба. За њега су вам потребне 3 веома љуте папричице, 3 чена белог лука, 1 главица црног лука и 300 мл сапунице. Исецкани лук и исецкану паприку додајте у сапунице, па прекријте крпом и оставите да одстоји преко ноћи. Смесу сутрадан процедити, па сипати у боцу са распршивачем.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".