- Одбојку сам почела да тренирам са осам година, али тек од тридсете године живота осећам да на терену могу све што пожелим. Чак су ми се и тренери у Турској често чудили колико жеље и воље имам да играм. Тако је и данас, на прагу 37. године. Радујем се сваком тренингу и свакој утакмици и заиста ми не недостаје мотива – казала је Маја у емисији „Кец на једанаест“.

Ипак, није све време током њене богате и успешне каријере било тако.

- Имала сам једну озбиљну кризу 2017. године. Наша репрезентација тада је била на крову света, освојиле смо све што смо могле, а и ја сам имала МВП признања. У том тренутку заиста нисам видела мотив да наставим истим темпом. Међутим, то је прошло и вратила сам се. Упорност је најважнија у животу сваког спортисте – казала је Маја.
Присетила се и времена које је провела играјући у Москви која је за њу један од најлепших градова на свету.

Фото: М.В.

 

- Уживала сам у Москви, чак и у тим леденим руским зимама. Међутим, схватила сам у једном моменту да ми се живот свео на путовања, и то ноћу јер је таква била пракса, и на боравак у карантину што није својствено женској одбојци. Мењали смо дневно временске зоне, а од аеродрома „Шереметјево“ до куће путовали смо два сата. Стално сам имала „џет-лег“. То је почело озбиљно да утиче на моје здравље – казала је.

Фото: Н. Параушић

 

На питање водитеља како успева да сачува свој брак с обзиром на то да су њен супруг Данило Икодиновић и она често раздвојени, Маја је рекла:

- Већи део времена је у Турској и ја сам најсрећнија када смо заједно. Када ме питају другарице да ли ми прија веза на даљину, јер људи често кажу да у томе има и нечег доброг, ја се чудим јер за мене у томе нема ничег лепог – искрено је рекла одбојкашица.

– Ми смо веома слични. Он то нерадо признаје, али ја сам њему пришла. Пратила сам га на Твитеру и свака његова објава ме је засмејавала па сам једног дана решила да му пишем, а и често смо правили прославе и излазили у његову некадашњу кафану. Тако је све и кренуло. Док га нисам упознала нисам веровала у оно „кликнули смо на прву“.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".