Задовољство је наступати пред народом чија лица видим и енергију осећам. То је филтрирана публика која ме искључиво занима, иако сам рођена Београђанка, каже Венди.


Певачица, водитељка и однедавно списатељица Весна Вукелић Венди у екстравагантном и готово кемп стилу на време је дошла у ресторан „Патрик“ на снимање емисије „Милизам“.

Ових дана она промовише свој први роман „Мистерија црне жене“, задовољна је што је од патријарха Порфирија добила благослов за мисионарење, али је у отвореном интервјуу говорила о себи, својим почецима и дотакла се чињенице да је многи омаловажавају што пева на вашарима.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vendi (@vesnavukelic)


- Морам да уђем у тај карцином који је метастазирао, а захватио је организам који се зове естрада. Људи који болују од њега мисле да из малограђанских опанака могу да изађу ако купе идентитет. Тада добијамо штиклу на опанку. Свог села се стиде и издали су традицију, а у град не могу. Баш такви који мене критикују јер не знају коју аферу да ми нађу, први би требало да певају за своја села, да граде путеве и цркве - почиње Венди у свом стилу, и наставља:

- Ти људи су без душе као љуштуре које ништа немају. Украшавају само своју спољашњост, па мисле да ако узму бесан стан, бесан ауто, бесну жену и ако певају на бесним местима, јер је тамо ноблес, верују да су успели. Таквима сам трн у оку и не знају шта ће са мном. Њима је чудно што ја певам на вашарима, па тиме покушавају да ме понизе. Вашари су најтежи облик рада и ово причам као рођена Београђанка. Вашар за њих не долази у обзир јер их подсећа на место одакле су потекли.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vendi (@vesnavukelic)


Естрада функционише по принципу да се пети на листи шлихта четвртом, трећем, али зато гази шестог, седмог... Е сада, тај први или други којима се ја никада нисам поклонима, јер не дишемо истом духовношћу, пљују ме како се ја пењем по столовима и како певам по вашарима. Ту где ја наступам они не могу да певају ни у сну јер их неће публика. Они када певају носе барске столице па седе, буквално се не озноје, а тај рад на вашару је претежак. Потребна је кондиција и осећај за народ. Волим вашаре јер осећам енергију 300, 400, 500 људи, али ја видим њихове ликове и енергију. Народ ком ја певам је паметан и филтриран, а ја хоћу да певам народу а не у замраченим и „елитним“ пунктовима - објашњава Вукелићева.

Весна се дотакла и специфичног репертоара који изводи на овим народним весељима и открила шта публика на таквим местима данас тражи.

- Народ је хаварисан и бунари стари песме. Неко каже да су то повампирене, а ја волим да кажем да су то регенерисане песме. Сада је хит на вашарима Нада Топчагић и „Шарам, шарам“ ту је и песма „Јово, Јоване“. Певају се живе песме јер човек који долази на вашар жели да се забави - завршава Венди.

Целу емисију „Милизам“ погледајте на нашем Јутјуб каналу.


Митар и Јашар су диносауруси

Фото: АТА имагес

 

Критикујући данашњи распоред снага и трендове на естради Венди је навела и ко су колеге које изузетно цени и поштује.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/ Grand Magazin Tv Grand

 

- Митар Мирић и Јашар Ахмедовски су диносауруси. Они су аутохтони, непоткупљиви, не зависе од других људи и медија. Имају капитал у хитовима и у певању и где год да се појаве буде пуно људи. Има ту још певача, али њих двојицу наводим као јако добре примере - закључила је Весна.

БОНУС ВИДЕО:
 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".