Банета смо запамтили по улози Бумбара у филму ''Грлом у јагоде''. Био је одличан вођа Југословенског драмског позоришта, а свој живот је завршио у 75.години. 

Околности под којима је глумац изгубио битку за живот су јавности и даље непознате, глумац Ирфан Менсур за Ало! је открио да је његов пријатељ последње дане провео на респиратору због воде која му се појавила у плућима.

Фото: П. Милошевић

 

Глумац је такође изјавио да је Цвејић добио сепсу после операције дебелог црева.  

Цвејић није слутио крај нити је ишта указивало на то да му је здравље нарушено, детаљно је описао Менсур:  

- Бане и ја смо се дружили 50 година. Пет деценија смо заједно пролазили кроз све животне ситуације, били смо нераздвојни. Колико смо били блиски, потврђује чињеница да је ишао са мном и мојом првом супругом Љиљаном на медени месец у Италију. Вести о његовој смрти су ме заиста јако потресле, још увек сам у шоку - рекао је за Ало узнемирен глумац, који је потом открио детаље њиховог последњег сусрета.

- Нашао сам се с Банетом на пићу два дана пре него што је хоспитализован. Ништа није слутило на то да му се ускоро ближи крај. Био је расположен, пун живота и планова. Причали смо о томе да сада више радимо него што смо радили у младости, посао му је давао неки адреналин, то га је одржавало у животу. Доста смо се смејали и ћаскали смо о животу.

Фото: В, Данилов

 

 

Глумац је нагласио да Бранко није боловао од короне: 

- Тачан разлог Банетове смрти још увек није познат. Знам да није имао карцином, нити корону, као што многи сумњају. Имао је проблем с дебелим цревом које је оперисао, а док је лежао у болници дошло је до компликација. Последње дане провео је прикључен на респиратор због воде у плућима. Брзо је добио и сепсу и упркос свој борби лекара изгубио је битку за живот - додао је потресени глумац.

Бранку је позлило у позоришту, након чега је имао операцију дебелог црева, а после тога лекари су изгубили битку у уторак за његов живот. 

Павић: Био је јако васпитан!

Сценаристу Синишу Павића је потресла смрт глумца који је сарађивао са њим на бројним пројектима. 

- Отишао је мени врло драг глумац. Није био само талентован него и образован, али добар и врло васпитан човек, што често није случај. С њим сам имао дуг период сарадње - рекао је он за домаће медије.

Фото: Н. Фифић

 

 

 Мира Бањац: Изгубила сам пријатеља

Муира Бањац је била врло блиска пријатељица са Цвејићем. 

- Нисам радила с Бранком, ми смо били пријатељи. Волела сам његову породицу и дружила сам се с његовом женом и са њим. Он је био одличан глумац и добар колега. Био је човек кога је интересовало шта се догађа око позоришта и увек је гледао да буде у њему. Много ми је жао - истакла је она.

 Мирјана Карановић: Бранко је део мог живота

Мирјана Карановић опростила се од преминулог колеге на свом Инстаграм профилу, а том приликом истакла је да је с Бранком била врло присна.

''Мој пријатељ, партнер на сцени, мој и наш Цвеја! Увек си био ту за мене. Ти си део мог живота заувек. Много те волим, Цвеки'', написала је она.

Фото: Тањуг/Сава Радовановић

 

 

 Даница: Умиру само глумци!

Глумицу Даницу Максимовић је потресло што се у последњих неколико година сусрела са губитком колега. 

- Тешко ми је и тако је већ три године. Имамо осећај да умиремо само ми, глумци, ево сада и Бранко. Тешко нам је без свих тих људи с којима смо делили сцену, посао, живот… Само желим да изјавим саучешће његовој породици и да кажем да ми је много жао. Не желим да говорим о његовој болести, о томе не - изјавила је Максимовићева.

Фото: Алекса Станковић

 

 

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике са снимања серије "Бољи живот"

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".