Сценариста популарних домаћих серија Синиша Павић написао је бројне легендарне улоге које је Цвејић одиграо. Он истиче да је глумац своју прву, али и последњу улогу одиграо у његовим остварењима.

- Отишао је мени врло драг глумац. Није био само талентован него и образован, али добар и врло васпитан човек, што није увек случај. Неки талентовани људи себи свашта допуштају. Са њим сам имао дуг период сарадње - прича за Курир чувени сценариста, који се присетио детаља сарадње с легендарним глумцем.

Фото: В. Данилов

 

 

- Прву улогу је играо код мене у филму "Вишња на Ташмајдану". Тад је Стопе Јанковић бирао глумце и њега је одабрао. Он је у тој групи младих уметника показао највише талената. После је играо у свакој мојој серији. Како је почео са мном, тако је и последњу одиграо код мене у "Јунацима нашег доба". Он је један од оних глумаца на којима је лежало оно што ради. Играо је те улоге баш онако како сам желео.

Ипак, Павић најупечатљивијом улогом Бранка Цвејића сматра улогу Листера, кога је тумачио у чувеној серији "Породично благо".

- С улогом Листера је показао највише. Брилијантно је то одиграо. У "Јунацима" је играо одиграо Арсу Чичановића, мудру особу која у нашем савременом животу имао држао ту породицу на окупу - завршава Павић.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".