Baneta smo zapamtili po ulozi Bumbara u filmu ''Grlom u jagode''. Bio je odličan vođa Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a svoj život je završio u 75.godini. 

Okolnosti pod kojima je glumac izgubio bitku za život su javnosti i dalje nepoznate, glumac Irfan Mensur za Alo! je otkrio da je njegov prijatelj poslednje dane proveo na respiratoru zbog vode koja mu se pojavila u plućima.

Foto: P. Milošević

 

Glumac je takođe izjavio da je Cvejić dobio sepsu posle operacije debelog creva.  

Cvejić nije slutio kraj niti je išta ukazivalo na to da mu je zdravlje narušeno, detaljno je opisao Mensur:  

- Bane i ja smo se družili 50 godina. Pet decenija smo zajedno prolazili kroz sve životne situacije, bili smo nerazdvojni. Koliko smo bili bliski, potvrđuje činjenica da je išao sa mnom i mojom prvom suprugom LJiljanom na medeni mesec u Italiju. Vesti o njegovoj smrti su me zaista jako potresle, još uvek sam u šoku - rekao je za Alo uznemiren glumac, koji je potom otkrio detalje njihovog poslednjeg susreta.

- Našao sam se s Banetom na piću dva dana pre nego što je hospitalizovan. Ništa nije slutilo na to da mu se uskoro bliži kraj. Bio je raspoložen, pun života i planova. Pričali smo o tome da sada više radimo nego što smo radili u mladosti, posao mu je davao neki adrenalin, to ga je održavalo u životu. Dosta smo se smejali i ćaskali smo o životu.

Foto: V, Danilov

 

 

Glumac je naglasio da Branko nije bolovao od korone: 

- Tačan razlog Banetove smrti još uvek nije poznat. Znam da nije imao karcinom, niti koronu, kao što mnogi sumnjaju. Imao je problem s debelim crevom koje je operisao, a dok je ležao u bolnici došlo je do komplikacija. Poslednje dane proveo je priključen na respirator zbog vode u plućima. Brzo je dobio i sepsu i uprkos svoj borbi lekara izgubio je bitku za život - dodao je potreseni glumac.

Branku je pozlilo u pozorištu, nakon čega je imao operaciju debelog creva, a posle toga lekari su izgubili bitku u utorak za njegov život. 

Pavić: Bio je jako vaspitan!

Scenaristu Sinišu Pavića je potresla smrt glumca koji je sarađivao sa njim na brojnim projektima. 

- Otišao je meni vrlo drag glumac. Nije bio samo talentovan nego i obrazovan, ali dobar i vrlo vaspitan čovek, što često nije slučaj. S njim sam imao dug period saradnje - rekao je on za domaće medije.

Foto: N. Fifić

 

 

 Mira Banjac: Izgubila sam prijatelja

Muira Banjac je bila vrlo bliska prijateljica sa Cvejićem. 

- Nisam radila s Brankom, mi smo bili prijatelji. Volela sam njegovu porodicu i družila sam se s njegovom ženom i sa njim. On je bio odličan glumac i dobar kolega. Bio je čovek koga je interesovalo šta se događa oko pozorišta i uvek je gledao da bude u njemu. Mnogo mi je žao - istakla je ona.

 Mirjana Karanović: Branko je deo mog života

Mirjana Karanović oprostila se od preminulog kolege na svom Instagram profilu, a tom prilikom istakla je da je s Brankom bila vrlo prisna.

''Moj prijatelj, partner na sceni, moj i naš Cveja! Uvek si bio tu za mene. Ti si deo mog života zauvek. Mnogo te volim, Cveki'', napisala je ona.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

 

 Danica: Umiru samo glumci!

Glumicu Danicu Maksimović je potreslo što se u poslednjih nekoliko godina susrela sa gubitkom kolega. 

- Teško mi je i tako je već tri godine. Imamo osećaj da umiremo samo mi, glumci, evo sada i Branko. Teško nam je bez svih tih ljudi s kojima smo delili scenu, posao, život… Samo želim da izjavim saučešće njegovoj porodici i da kažem da mi je mnogo žao. Ne želim da govorim o njegovoj bolesti, o tome ne - izjavila je Maksimovićeva.

Foto: Aleksa Stanković

 

 

BONUS GALERIJA: Slike sa snimanja serije "Bolji život"

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".