Смрт легендарног глумца за свега неколико секунди сломила је цело подручје бивше Југе, које ће заувек памтити чувену серију "Грлом у јагоде" у којој је Бранко играо главну улогу.

Фото: В. Данилов

 

Популарна глумица Мира Бањац огласила се поводом смрти колеге, те је открила да иако није радила са њим јако је волела његову породицу.

- Нисам радила са њим. Били смо пријатељи и волела сам његову породицу - дружила сам се са његовом женом и са њим. Он је био одличан глумац и добар колега. Био је човек кога је интересовало шта се догађа око позоришта и увек је гледао да буде у њему. Много ми је жао.

Фото: Н. Скендерија

 

Лидија Вукићевић још увек је затечена трагичном вешћу:

- Јууу, па кад? Не могу да верујем! Ми смо радили серију "Бољи живот" заједно, знала сам Бранка кроз посао. Искрено, нисмо се превише дружили, али ми је веома криво што то чујем. У шоку сам од кад сте ми рекли, тешко ми је. Баш сам затечена, много ми је жао.

Фото: Милутин Лабудовић

 

И Сека Саблић тужна је због његовог одласка:

- Нисам знала ни да је болестан, ја нисам у Београду одавно. Много ми је жао, стварно сам запрепашћена.

Фото: Димитрије Голл

 

Буле Гонцић јако је потресен.

- Молим,ипак је преминуо?! Ау! Звали су ме, али нисам знао детаље његовог стања, чуо сам само да је јако лоше. Уххх, баш ми је жао, много ми је жао. Најискреније саучешће целој породици, а посебно његовој жени! Цвејића сам познавао јако добро и дуго. У срцу свих нас ће остати сигурно по својим многобројним великим улогама, али он је био много велики човек и добар пријатељ. Приватно је био велики лаф, Памтићу га сигурно по његовој шарматној природи. Био је дивна особа и диван човек за дружење. Сетимо се само са колико је шарма и духовитости играо "Грлом у јагоде".... Био је озбиљно шармантна особа, уметник који је водио Југословенско драмско позориште преко 12 година, ако се ја добро сећам.... Не знам, затекли сте ме... Ово је велика туга и велики губитак - рекао је и додао:

Фото: Танјуг/Драган Kујунџић

 

- Диван глумац и колега, увек је било задовољство дружити се с њим, био је посвећен позоришту које је волео и свом Југословенском драмском позоришту које је веома успешно водио. Прво уз Јована Ћирилова, а онда као директор у тешким временима успео је да оствари неке од најзначајнијих представа. Добри дух и симбол Београда као Бане Бумбар у "Грлом у јагоде", Београда наше младости.

Милица Милша заувек ће га памтити као Банета Бумбара:

- Сви одласци су страшни, опраштања и одлазака јунака нашег ђетињства - то све боли. Присецам се да сам га поселдњу пут заправо видела на "Јунаци нашег доба" - пре можда годину дана. Много је лепу улогу ту направио. Страшно. Све ми је то страшно и једноставно човек не жели да прихвати одлазак великих људи, глумаца, пријатеља, колега... Бане Бумбар - заувек ће бити тај Бане Бумбар, иако је направио још сијасет предивних улога.

Фото: ТВ Прва принтскрин/Анђела Стевановић Живковић

 

Поводом смрти колеге огласио се и Бранислав Лечић:

- Бранко Цвејић је био део ЈДП, а једно време и управник позоришта. Све нас је ту окупио у позоришту. Био је пре свега друг. Много је тешко. Људи одлазе, а о њима остају приче. Надам се да ћемо тај њихов добри дух моћи да пренесемо на млађе генерације које долазе.

Фото: Тара Радовановић

 

Ни млађа генерација није ништа равнодушнија по питању одласка легендарног глумца. Искра Брајовић написала је на свом фејсбук профилу:

- Ја не умем више да срочим на који начин ови одласци отимају фрагмент по фрагмент мог безбрижног детињства, људи које памтим од кад сам почела да памтим... А да не говорим о томе колики су допринос имали нашој култури, и колико су већ за живота постали бесмртни... Видимо се, једном, Цвејо.

Милан Марић кратко и јасно показао је колико му значи:
Хвала ти на свему и збогом!

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".