Колико је Бранко Цвејић био посвећен млађим колегама открио je Буле Гонцић, глумац и управник Народног позоришта, који је на самом почетку каријере имао прилике да упозна легенду домаћег глумишта.

- Много сам био тужан када сам сазнао да је Бранко преминуо. Ово је стравичан губитак за читаво српско глумиште, али и за глумиште старе Југославије. Бранко је за живота учинио много, пре свега, за позориште. Својим радом оставио је великог трага у свету глуме, дефинитивно га никада нећемо заборавити, рекао је са кнедлом у грлу глумац, који се потом присетио познанства и сарадње са старијим колегом.

Фото: Танјуг/Драган Kујунџић

 

 

- Имао сам среће да Бранка упознам још као дете. Сарађивао сам с њим на почетку своје каријере, а имао сам среће да учествујемо на истим пројектима у зрелим годинама. Оно што могу засигурно рећи јесте да је Бранко увек имао лепу реч за свакога. Често је давао добронамерне савете млађим колегама. Био је увек спреман да помогне и да научи младе глумце послу, присећао се Гонцић, па нагласио колики је Цвејић утицај имао на модернизацију позоришта.

- Бранко је унео велике промене у свет позоришта. Док је био директор Југословенског драмског позоришта, увео је разне новитете и модернизовао је многе ствари. Његовим одласком сви смо изгубили колегу, врсног глумца, али и пријатеља, закључио је Буле за Ало.

БОНУС ВИДЕО:

СЕЋАЊЕ НА ЂУЗУ СТОЈИЉКОВИЋА: Пре седам година отишао је у вечно позориште

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".