Глумац, редитељ и продуцент Драган Бјелогрлић погођен је смрћу глумца Бранка Цвејића, који нас је јуче напустио у 75. години.

Бјелогрлић се на сету серије "Тајкун" присетио старијег колеге и истакао дубоко жаљење због његове смрти.

- Заиста тужна вест. Разболео се на проби, напустио је пробу. Био је занимљив глумац који је обележио једно време. Велики допринос је дао и као дугогодишњи управник и директор Југословенског драмског позоришта. Неко ново златно доба Југословенског драмског позоришта је везано баш за тај период кад је он био на челу. Баш је тужна вест - рекао је глумац пред окупљеним представницима медија, те се присетио последњег сусрета с Бранком Цвејићем.

- Видео сам га пре пар месеци, није ми деловао болестан. Био је врло расположен, играо је у тој једној представи, играо је у доста представа. Био је виталан, симпатичан човек. Јако ми је жао - закључио је глумац.

Подсетимо, Бранко Цвејић преминуо је јуче у Београду у 75. години. Глумцу је, како су преносили домаћи медији, позлило почетком јула током пробе у Југословенском драмском позоришту. Цвејић се налазио у Клиничком центру Србије након компликација са дебелим цревом и водом у плућима. Цвејић је још од раније имао проблем са плућима, односно са срцем. Иначе, глумац је пре четири године имао операцију на срцу. Доктори су му тада урадили операцију на срцу, те му уградили и бајпас.

Глумац Бранко Цвејић (75) најпознатији је по улози Банета Бумбара у серији "Грлом у јагоде", док га се многи сећају и по улогама у остварењима "Бела лађа", "Синђелићи", "Јагода у супермаркету", "Биће боље" и другим.

(Курир)