За разлику од Јашара који је по природи миран и сталожен, његов покојни брат Ипче је стално негде журио. Јашар га је довео у Београд и његов таленат је брзо дошао до изражаја. Био је популаран у народу који је осећао његову посвећеност и љубав према музици. Погинуо је код Лазаревца тако што му је излетео камион у који је ударио.

Сви у породици су јако тешко поднели његову смрт, а убрзо су му и родитељи преминули. Јашар му је посветио песму “Тамо си ти”.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/ZAMOfficiall

 

Фолкер је са великом дозом емоција, причао о најтежем периоду свога живота из кога се, како он сам каже, једва извукао и наставио да живи са ранама на срцу и души.

– Ипчетова погибија је нешто најгоре у мом животу. Било је то 1994. године, сећам се сваког тренутка. О томе слабо и причам. Не бих пожелео ни највећем непријатељу да то доживи. За све нас је био шок када смо чули, и даље се тешко носимо са тим, не може да се преприча. Вест да је Ипче погинуо ми је јавила његова девојка Злата у пет ујутру - рекао је Јашар.

– Да је остао жив, данас би био један од највећих певача на естради, то сви знају. Он је певао са лакоћом висине, трилере. То ретко ко може. Ја једино његове песме певам на својим наступима. Има 28 година како је погинуо. Дуго нисам могао да певам његове песме, али ја имам обавезу да их певам. Дуго нисам могао ни да слушам његове песме. Његова погибија нас је све пореметила. То не бих пожелео ни највећем непријатељу. То је велика трагедија била за нас. Ја сам се једва ишчупао. Али жалићу док сам жив – рекао је Јашар у "Гламуру".

Фото: Петар Милошевић

 

Он је потврдио и како је прекинуо однос са неким певачима након Ипчетове погибије јер се нису удостојили ни да му изјаве саучешће, а камоли да дођу на сахрану:

– Заиста је тако. Са многим колегама после тога нисам говорио. Они су познавали Ипчета, са њим су се и дружили и излазили. Ја сам тада мислио да смо са колегама као фамилија. Мислио сам да могу макар да нам изјаве саучешће, није морао нико да долази у Македонију. То сам очекивао од неких људи који су ми били јако блиски. Са многима не говорим ни данас и никада нећу говорити јер не заслужују.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

Ипче је за кратко време лансирао бројне хитове, чинио је чуда, као што је рекао у својој пјесми. Остали су хитови "Да ти гужвам постељу", "Очи црне, очи плаве", "Ја те волим, он те има", " Чињо сам чуда" и многи други.

На задњем албуму нашла се песма, која је у то време била веома популарна "Кад нестанем једног дана". У њој је, према појединим мишљењима, наслутио своју трагедију.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Ин меморимам - Џеј Рамадановски

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".